Teksti: Reserviupseeriliitto

Liiton juhlavuosi on alkanut

Järjestäytynyt reserviupseeritoiminta alkoi Suomessa 3.12.1925 jolloin Helsingissä perustettiin valtakunnallinen Reserviupseerikerho.

Toiminnan laajennuttua koko maahan tuli liiton perustaminen pian ajankohtaiseksi. Katajanokan Kasinolle Helsinkiin kokoontui 17.5.1931 yhteensä 52 reserviupseeria eri puolilta maata. Kokouksessa päätettiin yksimielisesti perustaa Suomen Reserviupseeriliitto. Järjestäytynyttä reserviupseeritoimintaa oli tuolloin jo ainakin 15 eri paikkakunnalla.

Kokoukseen osallistui henkilöitä kahdeksasta reserviupseerikerhosta, mutta junien aikataulujen johdosta liiton perustamissopimuksen allekirjoitti lopulta vain Helsingin, Turun ja Riihimäen reserviupseeriyhdistysten edustajat.

Vuosi 2021 on siis RUL:n 90-vuotisjuhlavuosi.

RUL viettää juhlavuottaan ns. työn merkeissä. Juhlavuonna liitto haluaa korostaa toisaalta oman toimintakyvyn merkitystä ja toisaalta muistuttaa reserviupseerien merkityksestä suomalaisessa yhteiskunnassa. Juhlavuoden tunnuslause on ”Johtajuutta kaikissa oloissa.” Siihen sisältyy ajatus reserviupseereista vastuunkantajina niin siviili- kuin sotilastehtävissä. Toimintakyky ja itsensä jatkuva kehittäminen ovat ehdottomia edellytyksiä, jotta selviämme vaativista tehtävistämme.

Pääosa reserviupseeritoiminnasta tapahtuu reserviupseeriyhdistyksissä ja -piireissä. Näiden toivotaankin järjestävän vuoden aikana toiminnallisia ja monipuolisia tapahtumia RUL 90 -teemaan liittyen.

Alkaneena vuonna liitto järjestää mm. arvoseminaarin yhdessä 100 vuotta täyttävien Kadettikunnan ja Sotilaskotiliiton kanssa sekä marssitapahtuman Haminassa. Joulukuun alussa liittovaltuusto pitää juhlakokouksen Mikkelissä ja samana viikonloppuna pelataan myös RUL 90 vuotta SM-liigan juhlaottelu. Reserviupseeripäivä järjestetään elo-lokakuussa neljällä eri paikkakunnalla. Kaikista näistä löytää vuoden mittaan lisätietoja liiton nettisivuilta, Reserviläinen-lehdestä, uutiskirjeistä ja Kenttäpostista. Juhavuosi näkyy monipuolisesti myös liiton sähköisissä kanavissa.

Suomen Reserviupseeriliitto toivottaa hyvää juhlavuotta kaikille!