Teksti: Reserviupseeriliitto

Liiton puheenjohtajistossa ei muutoksia vuodelle 2021

Suomen Reserviupseeriliiton liittovaltuusto kokoontui lauantaina 28.11.2020 pääosin etäyhteyksillä.  Liittovaltuuston kokoukseen osallistui poikkeuksellisesti 43 edustajaa Teamsin avulla ja oli täten läsnä kokouksessa täysilukuisena.

Liittovaltuuston puheenjohtajisto jatkaa samana kuin kuluvana vuonna. Majuri (res) Markus Lassheikki Kirkkonummelta jatkaa liittovaltuuston puheenjohtajana vuodelle 2021 ja varapuheenjohtajana majuri (res) Jyri Vilamo Helsingistä. Myöskään liittohallituksen johtoon ei tullut henkilömuutoksia. Liittohallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa kapteeni (res) Veli-Matti Kesälahti Imatralta ja toisena varapuheenjohtajana luutnantti (res) Tuomas Kuusivaara Valkeakoskelta. Liiton puheenjohtajana toimii yliluutnantti (res) Aaro Mäkelä, joka valittiin kolmivuotiskaudelleen Turun liittokokouksessa marraskuussa 2019.

Liittomaksun korotus herätti keskustelua

Toimintasuunnitelma ja talousarvio tulevalle vuodelle hyväksyttiin liittohallituksen esittämässä muodossa.

Keskustelua herätti liittohalloituksen tekemä ehdotus liittomaksun korotuksesta vuodelle 2021. Hallitus esitti, että liittomaksua korotettaisiin vuodelle 2021 varsinaisten jäsenten osalta 2 eurolla, ja nuoriso- ja ORUP-jäsenten (Opiskelijain Reserviupseeripiiri) osalta 1 eurolla. Liittovaltuustossa esitettiin liittomaksun korotuksia kyseenalaistavia näkemyksiä, joita perusteltiin mm. koronan aiheuttamilla taloudellisilla haasteilla. Liittomaksun korotusta ei kuitenkaan asetuttu vastustamaan ja liittohallituksen tekemä korotus hyväksyttiin esitetyn muotoisena.

RUL:n toiminnan painopisteet vuonna 2021 ovat liiton 90-vuotisjuhlavuoden tapahtumat sekä kuluvalta vuodelta ensi vuodelle siirtyneet RUK 100 vuotta juhlallisuudet, liiton kolmivuotissuunnitelman jalkauttaminen, vapaaehtoisen maanpuolustus- ja varautumistoiminnan edistäminen ja edunvalvonta (mm. vapaaehtoisen maanpuolustuksen laki, ampuma-aselaki), sekä liiton koulutus- ja tiedotustoiminnan kehittäminen.

Liittovaltuuston kokouksessa valittiin myös liittohallitus tulevalle vuodelle. Kahdestakymmenestä hallituksen jäsenestä 4 on uusia tehtävissään (nimet kursivoitu). Uusi liittohallitus kokoontuu ensimmäisen kerran lauantaina 16.1.2020 Helsingissä, mikäli vallitseva tilanne sen sallii. Kokouksen pitämiseen etäyhteyksillä valmistaudutaan myös.

Suomen Reserviupseeriliiton liittohallitus 2021
Puheenjohtaja ylil Aaro Mäkelä
I varapuheenjohtaja kapt Veli-Matti Kesälahti
II varapuheenjohtaja ltn Tuomas Kuusivaara

Liittohallituksen jäsenet
ETELÄ-HÄME: ltn Matti Vainio
ETELÄ-KARJALA: kapt Esa Forsblom
ETELÄ-POHJANMAA: kapt Tuomas Taivalmaa
HELSINKI: maj Matti Riikonen
KAINUU: kapt Jussi Pulkkinen
KESKI-POHJANMAA: maj Jari Myllymäki
KESKI-SUOMI: kapt Mika Pakkanen
KYMENLAAKSO: kapt Pekka Mertakorpi
LAPPI: kapt Tero Hyttinen
OPISKELIJAT: vänr Kasper Saarinen
PIRKANMAA: kapt Mikko Hörkkö
POHJOIS-KARJALA: ylil Aki Hankilanoja
POHJOIS-POHJANMAA: kapt Petteri Närä
POHJOIS-SAVO: kapt Erkki Saarijärvi
PÄIJÄT-HÄME: maj Juha Tarnanen
SATAKUNTA: ylil Petri Ranta
SUUR-SAVO: ylil Jussi Saarinen
UUSIMAA: ylil Tatu Häkkinen
VAASA: kapt Rodney Strandvall
VARSINAIS-SUOMI: ylil Johannes Kossila