Kuva: Susanna Takamaa Teksti: Reserviupseeriliitto

Liiton varapuheenjohtajat valittu vuodelle 2022

Suomen Reserviupseeriliiton liittovaltuusto kokoontui vuoden toiseen kokoukseen päämajakaupungissa Mikkelissä 4.12.2021. Kokouksessa hyväksyttiin liiton tulevan vuoden toimintasuunnitelma, sekä talousarvio hallituksen esityksen mukaisesti.

Liittovaltuuston kokouksessa valittiin myös tulevan vuoden varapuheenjohtajat liitolle, sekä liittovaltuuston puheenjohtajisto. Liittovaltuuston puheenjohtajana jatkaa Markus Lassheikki (maj res) Kirkkonummelta ja varapuheenjohtajana Jyri Vilamo (maj res) Helsingistä. Ensi vuodelle valittiin myös liittohallituksen jäsenet piirien esitysten perusteella.

Liittovaltuuston kokous valitsi puheenjohtajakseen vuodelle 2022 Markus Lassheikin (oik). Kokoussihteerinä toimi liiton toiminnanjohtaja Janne Kosonen (kesk). Liiton puheenjohtaja Aaro Mäkelä (vas) esitteli liiton ajankohtaisia asioita kokousväelle.

Liiton varapuheenjohtajaksi haki neljä ehdokasta. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin äänestyksen jälkeen Tuomas Kuusivaara (neljäs oikealta) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Mika Pakkanen (toinen vasemmalta).

Liittovaltuusto valitsi myös vuodelle 2022 liitolle kaksi varapuheenjohtajaa. Varapuheenjohtajaksi halukkuutensa oli ilmoittanut yhteensä neljä henkilöä. Ennen valintaa liittovaltuusto esitti ehdokkaille kysymyksiä mm. henkilökohtaisesta Nato -kannasta, miten nuoret reserviupseerit tulisi ottaa paremmin liiton toimintaan mukaan, millaisia heikkouksia ehdokkaat näkevät liiton toiminnassa, ja miten he arvioivat Suomen asevelvollisuusjärjestelmän kehittyvän tulevaisuudessa. Äänestyksen päätteeksi liiton ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Tuomas Kuusivaara. Toiseksi varapuheenjohtajaksi liittovaltuusto valitsi Mika Pakkasen.

Tuomas Kuusivaara (s.1973) on Valkeakosken Reserviupseerien jäsen, joka on toiminut liiton toisena varapuheenjohtajana vuodesta 2020 lähtien. Hänellä on pitkä kokemus liiton työvaliokuntatyöskentelystä, jonka lisäksi hän on johtanut liiton järjestötoimikuntaa, sekä ollut perustamassa Reservin Mentorit Säätiötä. Siviilissä Kuusivaara on Discendum Oy:n toimitusjohtaja ja kotoisin Valkeakoskelta. Reservin arvoltaan hän on yliluutnantti.

Mika Pakkanen (s. 1967) on Jyväskylän Reserviupseereiden jäsen, joka on toiminut mm. RUL:n järjestö- ja koulutustoimikunnan jäsenenä, sekä edustanut liittohallituksessa Keski-Suomen Reserviupseeripiiriä puheenjohtajan ominaisuudessa. Siviilissä Pakkanen on projektipäällikkö Solteq Oyj:ssä ja asuu Jyväskylässä. Reservin arvoltaan hän on kapteeni.