Maanpuolustajan juhla- ja seremoniaopas valmistui

RUL on yhdessä muiden maanpuolustusjärjestöjen kanssa ollut yhtenä julkaisijana tuottamassa uutta Maanpuolustajan juhla- ja seremoniaopasta.

Kirjan on toimittanut sotilasperinteen asiantuntija Markus Anaja. Kirjan kustantaja on Kustannus Oy Suomen Mies.

Kirjassa käsitellään lähinnä sellaisia asioita ja tilaisuuksia, jotka ovat tyypillisiä vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa. Kirjan pääluvut:

* Käytöstavat – kanssakäymisen ohjenuora
* Pukeutuminen eri tilaisuuksissa
* Sotilaspuvut ja niiden käyttö
* Kansainvälinen toiminta
* Heraldiikan perusteita
* Suomen kunniamerkkijärjestelmä
* Kunniamerkkien käyttäminen
* Liput ja niiden käyttö
* Paraatit ja ohimarssit
* Muistotilaisuudet
* Hengellinen työ – Hautajaiset – Häät
* Erilaiset juhlatilaisuudet.

Liitteistä löytyvät mm. sotilaspukujen kokoonpanot, Suomen viralliset kunniamerkit ja niiden keskinäinen järjesetys, sotilaspuvussa kannettavaksi hyväksytyt kunnia- ja ansiomerkit, laki Suomen lipusta sekä RUL:n ja muiden keskeisten maanpuolustusjärjestöjen huomionosoitukset.

Kirjan voi hankkia Maanpuolustusmyymälästä
RUL toimittaa piireihin muutaman kappaleen uusia kirjoja. Jokainen reserviupseeriyhdistys saa oman kappaleensa maksutta, mutta tämä vaatii toimitusosoitteen ilmoittamista liiton toimistoon ( [email protected], 09 – 4056 2054).

Kirja on jokaisen jäsenen ostettavissa MP-myymälästä (www.maanpuolustusyhtio.fi ) hintaan 18 €. Myymälän nettisivujen viikottain vaihtuvissa tarjouksissa on saatavilla usein myös erilaisia jäsentuotteita, joten sivut kannattaa katsastaa säännöllisesti.

***

Maanpuolustajan juhla- ja seremoniaoppaassa on 168 sivua.