Teksti: Reserviupseeriliitto

Maaottelumarssin kannustintuet vuonna 2022

Suomen Reserviupseeriliitto haastoi viime vuoden toukokuussa Reserviläisliiton hyvähenkiseen marssikilpailuun vuoden 1941 Suomi-Ruotsi maaottelumarssin hengessä, jolloin tuli kuluneeksi 80 vuotta historiallisesta marssitapahtumasta. Suuren suosion saavuttanut Maaottelumarssi järjestetään nyt jo toisen kerran.

Ajankohtana on tänä vuonna koko syyskuu eli 1.-30.9.2022. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan yhtäjaksoisesti suoritettu 10 kilometrin marssi kävellen tai juosten. Tarkan ajankohdan, marssiseuran ja -paikan voi valita itse. Marssisuorituksia voi tehdä niin monta, kuin haluaa – vaikka joka päivä syyskuun ajan. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille. Marssihaasteen tavoitteena on ennen kaikkea muistuttaa reserviläisiä fyysisen toimintakyvyn ylläpidon tärkeydestä.

RES ja RUL piirejä ja yhdistyksiä kannustetaan nyt aktiivisesti ottamaan osaa matalan kynnyksen marssihaasteeseen ja välittämään tietoa tästä jäsenistölleen sekä mahdollisuuksien mukaan organisoimaan yhteismarsseja. Piiri- ja yhdistyskohtaiset palkinnot ovat tänä vuonna seuraavat:

Piirisarja (prosenttiosuus piirin kokonaisjäsenmäärästä)

1. sijalle sijoittuva piiri saa 500 euroa
2. sijalle sijoittuva piiri saa 300 euroa
3. sijalle sijoittuva piiri saa 200 euroa

Kaksi yhdistyssarjaa

Yhdistys, jossa jäseniä 149 tai alle

1. sijalle sijoittuva yhdistys saa 500 euroa
2. sijalle sijoittuva yhdistys saa 300 euroa
3. sijalle sijoittuva yhdistys saa 200 euroa

Yhdistys, jossa 150 jäsentä tai yli

1. sijalle sijoittuva yhdistys saa 500 euroa
2. sijalle sijoittuva yhdistys saa 300 euroa
3. sijalle sijoittuva yhdistys saa 200 euroa

Molempien liittojen parhaimmat piirit ja yhdistykset palkitaan. Lisäksi jäsenten kesken suoritetaan Varustelekan 100 euron lahjakorttien sekä RES ja RUL tuotepalkintojen arvonta. Ensi viikolla molempien liittojen verkkosivuilla julkaistaan suorituslomake. Lomakkeen täyttämisen yhteydessä on mahdollisuus hankkia itselleen muistoksi velcro-merkki 10 euron hintaan. Merkkien myyntituotot ohjataan Ukrainan tukemiseen.

Viime vuonna marssisuorituksia kirjattiin yhteensä 5 021. Näistä 38 prosenttia oli Reserviläisliiton jäsenjärjestöihin kuuluvia marssijoita, 33 prosenttia Suomen Reserviupseeriliiton jäseniä ja 24 prosenttia ilmoitti, ettei kuulu mihinkään maanpuolustusjärjestöön. Kilometrejä kertyi muistomarssin aikana yhteensä 61 905 kilometriä, mikä on keskimäärin 12,3 kilometriä yhtä marssijaa kohden.

Maaottelumarssi on saanut tänä vuonna erittäin korkea-arvoisen suojelijan, kun Puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen on lupautunut tapahtuman viralliseksi suojelijaksi. Komentaja osallistuu itse marssihaasteeseen sunnuntaina 11.9., jolloin hän suorittaa marssin yhdessä Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton luottamusjohdon kanssa.

Hyvää pian alkavaa Maaottelumarssikuukautta toivottaen,

Reserviläisliitto
Suomen Reserviupseeriliitto