Teksti: Janne Kosonen

Mäkelä ja Puoskari liiton varapuheenjohtajiksi

Helsingissä 14.12. kokoontunut liittovaltuusto valitsi äänestyksen jälkeen liiton varapuheenjohtajiksi ltn Aaro Mäkelän Helsingistä ja ltn Sampo Puoskarin Oulusta. Liittovaltuuston puheenjohtajana jatkaa maj Jorma Kallio Lapualta. Liittovaltuuston uusi varapuheenjohtaja on maj Markus Lassheikki Kirkkonummelta.

Liiton johtotehtävät herätti laajaa kiinnostusta. Liiton varapuheenjohtajatehtäviä tavoitteli neljä henkilöä, samoin kuin liittovaltuuston varapuheenjohtajankin pestiä. Jorma Kallio valittiin jatkamaan liittovaltuuston puheenjohtajana yksimielisesti. Aaro Mäkelä on toiminut kaksi aikaisempaa vuotta liiton 2. varapuheenjohtajana. Sampo Puoskari ja Markus Lassheikki ovat uusia tehtävissään. RUL:n puheenjohtajana aloittaa 1.1.2014 kapt Mikko Halkilahti Salosta. Hänet valittiin tehtäväänsä kolmivuotiskaudeksi 2014 – 2016 marraskuussa Oulussa pidetyssä liittokokouksessa.

Liittovaltuuston kokouksessa valittiin myös liittohallitus vuodelle 2014. Kahdestakymmenestä hallituksen jäsenestä kuusi on uusia tehtävässään (nimet kursivoitu).

Suomen Reserviupseeriliiton liittohallitus 2014

Puheenjohtaja kapt Mikko Halkilahti
1. varapuheenjohtaja ltn Aaro Mäkelä
2. varapuheenjohtaja ltn Sampo Puoskari

Liittohallituksen jäsenet
ETELÄ-HÄME: maj Pertti Kokkonen
ETELÄ-KARJALA: kapt Veli-Matti Kesälahti
ETELÄ-POHJANMAA: maj Kari Ratavaara
HELSINKI: maj Sakari Väliahde
KAINUU: kapt Martti Minkkinen
KESKI-POHJANMAA: kapt Kimmo Tastula
KESKI-SUOMI: kapt Santeri Heinonen
KYMENLAAKSO: kapt Pasi Laari
LAPPI: ylil Janne Rahkonen
OPISKELIJAT: ltn Antti Laalahti
PIRKANMAA: maj Jorma Suonio
POHJOIS-KARJALA: kapt Juha Rytkönen
POHJOIS-POHJANMAA: ylil Timo Uusimäki
POHJOIS-SAVO: kapt Simo Jääskeläinen
PÄIJÄT-HÄME: maj Juha Tarnanen
SATAKUNTA:  ltn Pekka Elomaa
SUUR-SAVO:  kapt Pentti Nuutilainen
UUSIMAA: ylil Jaripekka Turtiainen
VAASA: ltn Peter Norrgård                 
VARSINAIS-SUOMI: kapt Anssi Heikkilä

Toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin muutoksitta

Liittovaltuuston kokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion tulevalle vuodelle liittohallituksen esittämässä muodossa. RUL:n toiminnan painopisteet vuonna 2014 ovat toiminta- ja vänrikkipäivät, jäsenhankinta ja –huolto, ampumatoiminnan turvaaminen ja kehittäminen sekä liiton uuden strategian jalkauttaminen. Viimeksi mainittuun asiaan liittyy liiton johdon kenttäkierros, jonka aikana uusi puheenjohtaja Mikko Halkilahti ja muu liiton johto vierailee kaikissa kahdessakymmenessä reserviupseeripiirissä.