Menestystä sotilasmoniottelussa

Suomen Reserviupseeriliiton joukkue sijoittui toiseksi Naton reserviupseerijärjestö CIOR:n sotilasmoniottelussa Bulgariassa

RUL:n joukkue voitti ammunnat ja tuli toiseksi kokonaiskilpailussa. Voiton kokonaiskilpailussa vei Saksa. Mukana oli kaikkiaan 25 joukkuetta. Suomen joukkueessa kilpailivat Mikko Hautala (Raision RU), Janne Hyvärinen (Kuopion RU) ja Saku Liehu (Jyväskylän RU). Varamiehenä oli Taneli Kärmeniemi (JARU). Hän kilpaili kansainvälisessä joukkueessa, joka sijoittui pronssille ensiaputaitokilpailussa.

Tämän vuoden sotilasmoniottelu piti alun perin järjestää USA:ssa, mutta monien mutkien kautta pitopaikaksi vaihtui Bulgarian Shumen. Totutuista lajeista mukana oli pistooliammunta, etäisyydenarviointi ja suunnistus. Muut lajit olivat enemmän ja vähemmän muokattuja.

Suomi oli ensimmäistä kertaa ammuntojen paras joukkue. Makarov-pistoolia sai kokeilla 15 laukausta yhdessä harjoituksessa ja sitten oli kilpailu. Voiton vei Hyvärinen, Liehu tuli toiseksi. Aidoilla taittoperäisillä AK-47 kiväärillä harjoituslaukauksia ammuttiin 10. Kilpailussa ammuttiin viisi laukausta kolmesta eri asennosta, makuulta ilman lipastukea 10 sekunnissa, polvelta 15 sekunnissa ja pystystä 20 sekunnissa. Yhteistuloksissa Saku Liehu oli kilpailujen paras ampuja.

Esteradat poikkesivat kovasti totutusta. Esteuinnissa ei ollut maastoasuja päällä, eikä esteistä saanut ottaa tukea ollenkaan. Ajat olivat kuitenkin melkein samoja kuin normaalistikin, Suomen sijoitus oli kahdeksas. Esterata oli 2000m pitkä ja siinä oli neljä eri estettä: ryömintä, ammuslaatikoiden kanto, autonrenkaissa juoksu ja kuorma-auton ylitys. Liiton joukkue antoi kaikkensa, mm. maksimisykkeen ollessa 200, mutta nuoremmat olivat nopeampia, sijoitus 15.

Kranaatinheitto oli 30 metrin päähän pyöreisiin maaleihin ase kädessä. Suunnistus oli teknisesti vaativa ja koko viikon jatkunut +30 asteen helle teki siitä entistä vaikeamman. Loivapiirteiset lehtometsät osoittautuivat monelle hankalaksi, mutta Suomen joukkue puristi kolmanneksi.

Taneli Kärmeniemi antamassa ensiapua 3C -kilpailussa.

Taneli Kärmeniemi antamassa ensiapu 3C -kilpailussa.

Lisää kisatunnelmia voi katsoa liiton FB-sivuilta.