Teksti: Janne Kosonen

Nuku rauhassa -tapahtumat huipentuvat Vaasaan ja Ouluun

Nuku rauhassa on vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen yhteinen Suomi 100 -vuotta hanke. Sen tarkoituksena on lisätä kansalaisten tietämystä kokonaisturvallisuudesta ja motivoida heitä osallistumaan vapaaehtoiseen maanpuolustus- ja turvallisuustyöhön.

Kymmenen kokonaisturvallisuustapahtuman kokonaisuus huipentuu tällä viikolla Vaasassa ja Oulussa järjestettäviin tapahtumiin:

* Vaasassa 23.8. Vaasan sisäsatamassa klo 10–18 järjestettävän NUKU RAUHASSA -kokonaisturvallisuustapahtumassa tuodaan erityisesti esille vapaaehtoisjärjestöjen ja viranomaisten yhteistoimintaa merellä. Teeman onkin ”TURVAA VESILLÄ”.   Tapahtumassa esitellään monipuolisesti eri maanpuolustus- ja turvallisuusjärjestöjen sekä viranomaisten toimintaa osallistavien rastien, kilpailujen, kalustoesittelyjen ja toimintanäytösten muodossa. Tapahtumassa on mm. mahdollista päästä seuraamaan huumekoirien toimintaa sekä harjoittelemaan ensiapu- ja pelastustaitoja. Maksuton koko perheen tapahtuma antaa jokaiselle mahdollisuuden itse kokea ja osallistua kokonaisturvallisuuteen. Tapahtuman yhteydessä järjestetään musiikillinen Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertue Vaasan torilla klo 18 alkaen. Kiertueen näyttävässä ulkoilmakonsertissa solistina toimii Krista Siegfrieds.

* Oulussa 25.- 26.8 Oulun torilla 25.–26.8. klo 10–20 järjestettävä kokonaisturvallisuuden toimintatori koostuu maanpuolustukseen ja turvallisuuteen liittyvistä toimintapisteistä ja toiminnallisista rasteista, jotka liittyvät mm. ensiapuun, paloturvallisuuteen, kyber- ja informaatiopuolustukseen, kädentaitoihin ja fyysiseen suorituskykyyn. Lisäksi Oulun poliisi järjestää tapahtumatorilla 26.8.2017 valtakunnalliseen Poliisin Päivään liittyvää ohjelmaa. Oulun hiippakunnan tuomiokapituli puolestaan tuo tapahtumaan samana päivänä perinteisen Piispansauva-kävelyn lämmittelyn ja lähdön.

Onnistunut päätapahtuma Helsingissä

Nuku rauhassa -päätapahtuma kokosi 17. – 18.8. Helsingin Kansalaistorille noin 15.000 henkilöä. Erityisen ilahduttavaa oli koululaisten ja päiväkotilasten runsas osanotto perjantaina. Ohessa muutamia kuvia Helsingin tapahtumasta.