Teksti: Janne Kosonen

Nuku rauhassa -tapahtumat toukokuussa

Vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen ja kokonaisturvallisuuden toimijoiden yhteiset Nuku rauhassa -kokonaisturvallisuus tapahtumat käynnistyvät varsinaisesti toukokuussa. RUL:n piirit ja yhdistykset ovat näyttävästi mukana tapahtumissa esittelemällä reserviläistoiminnan monipuolisia aktiviteetteja.

Ensimmäisen tapahtumat järjestetään:

  • Rovaniemellä Nuku rauhassa -tapahtuma järjestetään perjantaina 12.5. Tapahtuman erityisteemana on Sotilasilmailusta ammatti. Lapin lennostossa Rovaniemellä klo 12- 19 järjestettävässä tapahtumassa on esillä kokonaisturvallisuus monipuolisesti erilaisten kalusto- ja toimintanäytösten sekä osallistavien rastien muodossa.  Päivä aikana huimat Midnight Hawks –taitolentoryhmän ja Hornetien lentonäytökset.
  • Kouvolassa kokonaisturvallisuustapahtuma järjestetään kauppakeskus Veturissa 19. – 20.5. Tapahtumassa esitellään monipuolisesti eri turvallisuusjärjestöjen ja -viranomaisten toimintaa. Esiintyjinä  mm. Rakuunasoittokunta, Kouvolan Soittokunta ja Pohjois-Kymen Musiikkiopisto. Lisäksi kauppakeskuksen elokuvateattereissa on luentoja ja turvallisuuspoliittinen seminaari. Kauppakeskuksen pysäköintialueella sekä välittömässä läheisyydessä on puolustusvoimien, poliisin, rajavartiolaitoksen, tullin ja pelastuslaitoksen kalustoesittelyjä, toimintanäytöksiä ja tehtäväratoja.
  • Turun Heikkilän kasarmialueella 19.–20.5. järjestettävä kaksipäiväinen kokonaisturvallisuustapahtuma kokoaa yhteen kaikki keskeiset turvallisuustoimijat. Tapahtumassa on nähtävillä monenlaista kalustoa mm. poliisilta, pelastustoimelta ja merivartiostolta, ja seurattavaa riittää myös toimintaesityksissä. Esimerkiksi tullin läpivalaisuauton toiminta ja pelastuskoirien etsintänäytökset ovat harvinaista nähtävää. Tapahtuman teemana on Yhdessä rakennettu.
  • Iisalmen torilla lauantaina klo 10–16 järjestettävässä kokonaisturvallisuustapahtumassa esitellään kokonaisturvallisuutta erilaisten toimintanäytösten ja -rastien muodossa. Mukana on mm. Kainuun Prikaatin ja Karjalan Lennoston kaluston esittelyä, Rajavartiolaitoksen koirapartionäytöksiä ja SPR:n toimintanäytös ensiavusta. Tapahtumassa on mahdollista päästä myös kokeilemaan turvavöiden pitävyyttä ympäri pyörähtävässä autossa sekä harjoittelemaan ensisammutusta. Tarjolla on sotilaskotimunkkeja, hernekeittoa ja lettuja soittokuntamusiikin säestämänä. Lisäksi yleisö pääsee seuraamaan tapahtuman yhteydessä toteutettavaa maanpuolustushenkistä suunnistusvaellusta, Sandels Jotosta. Tapahtuman teemana on Turvallisuus yhdistää.

Nuku rauhassa -toimintakalenterista löydät kymmenittäin mielenkiintoisia tapahtumia. Käy poimimassa itseäsi eniten kiinnostavat tapahtumat täältä.