Teksti: Reserviupseeriliitto

Padasjoen koulutuskeskus aukeaa

Padasjoen koulutuskeskus avataan jälleen ampumaharrastajien käyttöön. Keskus on ollut suljettuna maaliskuun puolesta välistä lähtien koronaepidemian vuoksi. Padasjoki sijaitsee Päijät-Hämeessä noin 50 kilometriä Lahdesta pohjoiseen Lahti – Jämsä tien varrella ja on ollut maanpuolustusjärjestöjen koulutus- ja harjoitusalueena vuodesta 1996 lähtien.

Koulutuskeskus avataan käyttöön 14.5. alkaen tiukoin ehdoin. Sen varaavat yhdistykset vastaavat itse omista toiminnoistaan keskuksella ja niiden on otettava huomioon voimassa olevat kokoontumisrajoitukset. Yhdellä radalla saa olla enintään viisi ampujaa samanaikaisesti turvavälit huomioiden. Siviilitoimijat eivät saa olla kontaktissa alueella mahdollisesti olevan puolustusvoimien henkilöstön kanssa, eivätkä puolustusvoimien käyttämät tilat ole siviilien käytettävissä. Ampujien on myös huolehdittava riittävästä käsihygieniasta esimerkiksi taululaitteita käyttäessään.

Erityisesti tulee huomioida se, ettei alueella synny vuoroaan odottavista ruuhkaa.

Padasjoelle aikaisemmin tehdyt varaukset ovat lähtökohtaisesti voimassa, mutta omat vuorot kannattaa tarkistaa liiton toimistosta toimisto@rul.fi. Lisätietoja Padasjoen koulutuskeskuksesta saat täältä.