Pohjoismainen Maastomestaruus Norjaan, ampumasuunnistuskulta Suomeen

Pohjoismaiset Maastomestaruuskilpailut kilpailtiin 1.-3.7.2011 Dragsvikissa. Mukana oli joukkueita Norjasta, Tanskasta, Suomesta sekä kutsujoukkue Virosta. Vuoden 2011 mestaruus meni Norjaan. Maastomestaruuskilpailu on vaativa partiokilpailu, joka koostuu ammunnasta, suunnistuksesta sekä erilaisista rastitehtävistä. Viikonloppuna ratkaistiin myös ampumasuunnistuksen Pohjoismaiden mestaruus, jonka Suomi nappasi.
Pohjoismaisesta Maastomestaruudesta kilpaili tänä vuonna seitsemän joukkuetta: Norjasta oli mukana yksi joukkue, Tanskasta kaksi ja Suomesta kolme joukkuetta. Lisäksi kilpailuun osallistui yksi kutsujoukkue Virosta sekä nollapartio.

Kilpailujen yhteydessä Dragsvikissa järjestettiin myös Pohjoismaisen Presidiumin sekä NIR:n (Nordiska Idrottsrådet) kokoukset. Yhteensä viikonlopun tapahtumiin osallistui kaikkiaan noin 65 henkilöä.

Kilpailuviikonloppu

PM-kilpailuviikonloppu alkoi perjantaina 1.7.2011 joukkueiden saapumisella Suomeen. Pääosa osanottajista siirtyi bussikuljetuksella Helsinki-Vantaalta Dragsvikiin. Perjantaipäivä käytettiin perehtymällä kilpailuun ja käytännönjärjestelyihin sekä kohdistamalla kilpailussa käytettävät aseet. Perjantain päätti Raaseporin kaupungin vastaanotto Tammisaaren keskustassa.

Itse PM-kilpailu järjestettiin lauantaina 2.7.2011 . Kilpailu aloitettiin kellottamattomilla ammuntarasteilla sekä karttatehtävällä, jonka jälkeen suoritettiin suunnistusosuus loppuine rastitehtävineen kellotetusti. Suunnistusosuuden pituus oli noin 15 km ja tehtävärasteihin kuului tänä vuonna mm. etäisyydenarviointi, melonta ja käsikranaatin heitto. Palkintojenjako suoritettiin Dragsvikin varuskunnan upseerikerholla illallisen yhteydessä. Viron kutsujoukkue (Raul Hindov, Kaido Ruul, Rain Eensaar) oli kilpailun ykkönen. Pohjoismaalaisista parhaiten, samalla mestaruuden voittaen, suoriutui Norjan joukkue (Reidar Selmer, Knut Aurebekk, Frank Salvesen). Suomalaisista parhaiten menestyi Finland1 (Janne Hyvärinen, Jussi Linnaranta, Erkki Saarijärvi) sijoittuen kolmanneksi (PM hopeaa).

Sunnuntain pääohjelmana oli ampumasuunnistusviesti. Viron joukkue nappasi ykkössijan nimiinsä myös tässä lajissa. Pohjoismaisen mestaruuden voitti toisena maaliin saapunut Finland3 (Mikko Hautala, Simo Jääskeläinen, Timo Siivonen).

Kaikki kisatulokset löydät tämän jutun lopusta.

Kiitokset kisajärjestelijöille

Kilpailu ja puitteet olivat erinomaiset ja saivat paljon kiitosta tapahtuman osallistujilta. Erityiskiitoksen ansaitsee myös Uudenmaan Prikaati, jonka tarjoama apu ja tuki oli korvaamatonta. Järjestelyistä päävastuussa oli Västnylands Reservofficersförening Michael Holmin johdolla. Suunnistusosuuden hoiti OK Raseborg.

Kiitokset kaikille järjestelyissä mukana olleille!

Tulokset

Tulokset, partiokilpailu:
1. Estland 1
2. Norge 1
3. Finland 1
4. Danmark 2

(Rastit eriteltyinä: Ammunta, Kartanluku, Maalinhavaitseminen, Käsikranaatin heitto, Etäisyydenarviointi)