Kuva: Aleksi Murtojärvi Teksti: Reserviupseeriliitto

Reserviupseeriliitto mukana Kirkkojärven marssilla

Suomen Reserviupseeriliitto sai Reserviupseerikoululta kutsun asettaa joukkue reserviupseerikurssin 263 Kirkkojärven marssille. Kisa käytiin 4.1.2024 kipakassa pakkassäässä ja hyvissä tunnelmissa.

Liiton joukkueessa oli neljätoista taistelijaa eri aselajeista ja maakunnista. Joukkueenjohtajana toimi liittohallituksen jäsen reservin majuri Matti Riikonen ja muista liittohallituksen jäsenistä mukaan oli ilmoittautunut opiskelijoiden reserviupseeripiirin puheenjohtaja reservin luutnantti Kasper Saarinen. Seuraavan joukkueen kokoamisesta vastaa liiton Nuorten toimikunta, mikäli Reserviupseerikoulu tarjoaa RULille mahdollisuuden olla mukana kesän 2024 kisassa.

Kesän 2023 kisaan ja tuoreimpaan talven kisaan joukkueiden kokoamisen järjestänyt liittovaltuuston varapuheenjohtaja Elisa Suutari iloitsee siitä, että ilmoittautuneita on saatu eri ikäisistä jäsenistä ”Meillä on sekä kesän että talven joukkueessa ollut väkeä monesta eri taustasta. Talven joukkueeseen saatiin nuoria jäseniä niin paljon, että tässä on luontevaa siirtää vetovastuu joukkueiden kokoamisesta kansalliselle nuorten toimikunnalle.”

Talven kisaan RULin joukkue saapui valmistautumaan jo keskiviikkona. Aikaisen saapumisen mahdollisti Reserviupseerikoulun tarjoama vieraanvaraisuus. ”Koulun tarjoama tuki on ollut ensiarvoisen tärkeää, että olemme voineet osallistua.” toteaa joukkuetta johtanut Riikonen. ”Esimerkiksi pakkasen yllättävän kiristymisen tuottamat haasteet vältettiin, koska koulun kanssa oli mahdollista sopia paremmin kovaan pakkaseen sopivista varusteista, kuin alkuperäiseen suunnitelmaan oli kaavailtu.”

Opiskelijain reserviupseeripiirin Saarinen pohtii jo kesän mahdollista kisaa ”Joukkueen nuorimmat jäsenet jäivät selvästi tuumimaan sitä, miten paljon parempi kokonaisaika kesäolosuhteissa voitaisiin saavuttaa. Joukkueen vahvuus on sekä kesällä että talvella ollut laadukas suunnistus. Periaatteessa näiltä kisan puolivälin tulospaikoilta olisi mahdollista nousta lähemmäs kärkisijoja myös reserviläisjoukkueella.” RULin joukkueen kokonaisaika tammikuun kisassa oli 7:42:53. Koko kisan paras tulos oli 5:55:44. Verrattuna kesäolosuhteisiin kisan suoritusajat olivat merkittävästi pidempiä, koska pureva kylmyys vaikutti kaikkien kisaajien suoritukseen. Kisan tulokset ovat kokonaisuudessaan luettavissa Reserviupseerikoulun sosiaalisen median kanavista.