Teksti: Reserviupseeriliitto

RUL 90 vuotta – Johtajuutta kaikissa oloissa.

Suomen Reserviupseeriliitto juhlii 90-vuotista taivaltaan vuonna 2021. Liiton perustamiskokous pidettiin Katajanokan Kasinolla Helsingissä 17.5.1931.

Liitto on ottanut vuoden teemaksi toimintakyvyn.
– Toimintakyky ja hyvä johtajuus kaikissa olosuhteissa ovat reserviupseerin tärkeitä ominaisuuksia, liiton puheenjohtaja Aaro Mäkelä toteaa.
– Toimintakykyteemalla haluamme kannustaa kaikkia pitämään huolta omasta kunnostaan, osaamisestaan ja muusta toimintakyvystään. Hyvä toimintakyky on vahva pohja niin laadukkaaseen työ- ja vapaa-aikaan, kuin myös maanpuolustustyöhön.

Liitto järjesti loppuvuodesta 2020 kilpailun, jossa etsittiin liiton juhlavuodelle tunnuslausetta. Vastauksia kilpailuun tuli yhteensä 187 kappaletta ja monissa vastauksissa oli useampia ehdotuksia. Lopulta liiton työvaliokunta päätti valita liiton juhlavuoden tunnuslauseeksi: ”Johtajuutta kaikissa oloissa”.

Aaro Mäkelä toteaa, että suomalainen reserviupseeri on opetettu kantamaan vastuunsa kaikissa oloissa, parhaansa mukaan.
– Hyvää johtajuutta hän osoittaa kaikessa toiminnassaan niin arjessa, sotilaallisissa tehtävissä, kuten muinakin poikkeuksellisina aikoina, sanoo Mäkelä.

Juhlavuodelle suunniteltua RUL 90v. juhlalogoa käytetään liiton vuoden tapahtumissa ja viestinnässä. Logossa esiintyvät kaksi sotilasta edustavat reserviupseeriperinteen jatkuvuutta, menneisyyttä ja tulevaa.
– Yksin ei kannata taistella. Kaksi on jo parempi – he voivat tukea toisiaan ja oppia toisiltaan.

Yhdistykset ja piirit voivat hakea omille vuoden 2021 RUL 90v. -teemalla toteutettaville tapahtumille lupaa käyttää erillistä juhlavuoden tapahtumatunnusta. Juhlavuoden logo ja sen eri versiot löytyvät Tiedostopankista.