Teksti: Reserviupseeriliitto

RUL Plus jatkuu entisin ehdoin vuonna 2023

RUL Plus jäsenryhmän hintaan tai ryhmän sisältämiin vakuutuksiin ei ole tehty muutoksia vuodelle 2023.

RUL Plus -jäsenryhmä
RUL Plus -jäsenryhmän jäsenyys antaa osallistumisoikeuden Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisurheiluliiton ja Reserviläisliiton niihin liittotason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa.

Osallistumisoikeuden saamiseksi tietyissä lajeissa voi olla erityisvaatimuksia, kuten SRA:ssa, jossa vaaditaan hyväksyttyä SRA ampujan koulutusta. Valtakunnallisissa
mestaruuskilpailuissa voi lisäksi olla piirikiintiöitä.

RUL Plus -jäsenyys antaa myös oikeuden osallistua em. liittojen (RUL, RES, RESUL),
piirien sekä jäsenyhdistysten niihin tapahtumiin tai kilpailuihin, joissa harjoitetaan
ammuntaa ja, joissa vaaditaan Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) kilpailu- tai
harrastelisenssin tai vastaavan vakuutusturvan voimassaoloa.

Vakuutusten tarkoituksena on turvata ammuntaa harrastava jäsen tapaturman ja vastuuriskien osalta. RUL Plus -jäsenryhmän jäsenyys sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutuksen, jotka kattavat Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton, Reserviläisurheiluliiton, Maanpuolustuskiltojen sekä Suomen Rauhanturvaajaliiton ja näiden jäsenjärjestöjen kilpailu- ja muut tapahtumat, joissa ammunta on keskeisessä roolissa sekä lajeille ominaisen harjoittelun.

Vakuutus on voimassa myös Suomen Veteraaniampujien järjestämissä kilpailuissa, IDPA-ammunnoissa ja muissa toiminnallisissa ampumalajeissa sekä Suomen Ampumaurheiluliiton alaisissa ampumalajeissa. Vakuutukset ovat voimassa lajeille ominaisessa ja harjoitusohjelman mukaisessa harjoittelussa. Ne ovat voimassa myös kaupallisilla radoilla järjestettävissä ampumakilpailuissa ja valvotuissa harjoituksissa sisä- tai ulkoampumaradoilla Suomessa ja ulkomailla.

RUL Plus -jäsenryhmän hinta ennallaan
RUL Plus -jäsenryhmään voi liittyä tai ryhmän jäsenenä voi jatkaa maksamalla normaalin RUL:n jäsenmaksun maksamisen yhteydessä lisäksi 25 euroa.
Liittyminen RUL PLUS -jäsenryhmään on vapaaehtoista, mutta sitä suositellaan
erityisesti aktiivisesti ampumista harrastaville jäsenille, koska jäsenyyteen liittyy
ampumatoiminnan vakuutusturva.

Liiton jäsenmaksun eräpäivä on 15.2.2023. Jos maksat jäsenmaksun yhteydessä RUL Plus – jäsenryhmän maksun, asia on osaltasi kunnossa. RUL Plus -ryhmän jäsenmaksun viime vuonna maksaneella henkilöllä vakuutusturva jatkuu automaattisesti 15.2.2023 saakka.

Huom! Jos sinulle tulee jäsenmaksu e-laskuna pankkiin ja haluat samalla kertaa maksaa myös RUL Plus -jäsenyyden, niin lisää 25 € laskun loppusummaan, ennen kuin hyväksyt sen maksettavaksi.

RUL Plus -jäsenryhmän maksun voi maksaa myös varsinaisen jäsenmaksun maksamisen jälkeen suorittamalla 25 euron maksun liiton jäsenmaksutilille. Jäsenmaksutilien numerot löytyvät jäsenmaksulomakkeesta. Tässä tapauksessa vakuutusturva tulee voimaan maksupäivänä.

Jäsenryhmän jäsenet saavat helmikuun lopulla tekstiviestin, jonka kautta pystyy lataamaan puhelimeesi sähköisen RUL Plus -jäsenkortin. Maaliskuussa RUL Plus jäsenille lähetetään lisäksi muovinen RUL Plus -jäsenryhmän kortti.

Lisätietoja RUL Plus -jäsenryhmästä ja siihen sisältyvästä vakuutusturvasta löytyy liiton nettisivuilta sekä liiton toimistosta.