Teksti: Janne Kosonen

RUL:n ampumamestaruudet ratkottiin Kajaanissa

Suomen Reserviupseeriliiton ampumamestaruuskilpailut ammuttiin 16. – 17.8. Kainuun Prikaatin radoilla Kajaanissa. Viimeisissä yksin järjestetyissä kisoissa ammuttiin yli 200 suoritusta. Paras tulostaso oli pienoiskiväärissä ja isopistoolissa. Ensi vuonna liiton ampumamestaruudet ratkotaan RUL:n ja RES:n yhteisissä kilpailuissa Utissa.

Viikonlopun paras tulos oli Lauri Lausteen pienoiskiväärin 3×20 laukauksen kilpailussa H50 sarjassa ampuma 573. Se oli paras tulos lajissa kaikki sarjatkin huomioiden ja lisäksi tämän ikäluokan uusi ennätystulos.

RUL:n ennnätykset tehtiin myös isopistoolin sarjoissa H60 ja H70. Ensiksi mainitussa sarjassa Ari Ukkola ampui 568 pistettä ja jälkimmäisessä sarjassa Antti Rantanen korjasi ennätyksen lukuihin 550.

RUL.n yleismestaruuden voitti Kymenlaakson reserviupseeripiiri (9215) selvästi ennen Varsinais-Suomea (8865) ja Pohjois-Pohjanmaata (7850).

Mestaruuskilpailujen tulokset löytyvät netistä järjestelyistä hienosti vastanneen Kajaanin Reserviupseerikerhon sivuilta: http://www.reservinupseerikerho.kajaani.net/