Teksti: Reserviupseeriliitto

Syyskuussa marssitaan jälleen

Suomen Reserviupseeriliitto haastoi toukokuussa 2021 Reserviläisliiton leikkimieliseen marssikilpailuun vuoden 1941 Suomi-Ruotsi maaottelumarssin hengessä. Tavoitteena oli saada molempien liittojen piirit ja yhdistykset mukaan haastekampanjaan ja siten mahdollisimman moni reserviläinen marssimaan. Suuren suosion saavuttanut Maaottelumarssi järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa.

Maaottelumarssin hengessä marssitaan jälleen koko syyskuun ajan eli 1.-30.9.2023. Maaottelumarssin teemana on tänä vuonna kaukopartiotoiminta. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan yhtäjaksoisesti suoritettu 10 kilometrin marssi kävellen tai juosten. Tarkan ajankohdan, marssiseuran ja -paikan voi valita itse. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille. Marssihaasteen tavoitteena on ennen kaikkea muistuttaa reserviläisiä fyysisen toimintakyvyn ylläpidon tärkeydestä.

Kun on suorittanut vähintään 10 kilometrin marssin, voi kirjata tuloksensa sähköiselle lomakkeelle, joka julkaistaan Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton verkkosivuilla elo-syyskuun vaihteessa. Kaikki osallistujat, jotka ovat suorittaneet vähintään 10 kilometrin marssin ja kirjanneet suorituksensa lomakkeelle, osallistuvat myös Varustelekan lahjakorttien ja RES- & RUL-tuotepalkintojen arvontaan.

Syyskuussa järjestetään myös teemawebinaari liittyen kaukopartiotoimintaan. Webinaarissa luennoi tietokirjailija ja tiedusteluhistorian tutkija Mikko Porvali, joka on kirjoittanut mm. suomalaisten kaukopartioiden tiedustelutoiminnasta.

Jo 131 000 Maaottelumarssi-kilometriä

Viime vuoden Maaottelumarssin aikana kirjattiin yhteensä 5 447 yksittäistä marssisuoritusta, joista Reserviläisliiton suorituksia kirjattiin 52 %, Suomen Reserviupseeriliiton 40 %. Viime vuonna marssikilometrejä kertyi yhteensä 69 000 kilometriä ja vuoden 2021 Maaottelumarssin aikana 62 000 kilometriä.

Viime vuoden Maaottelumarssin velcro-merkeistä saadut tuotot lahjoitettiin lyhentämättömänä Ukrainan hyväksi. Myös tämän vuoden Maaottelumarssin tuotot tullaan lahjoittamaan myöhemmin ilmoitettavaan kohteeseen.