Kuva: Susanna Takamaa Teksti: Reserviupseeriliitto

Syyskuussa marssittiin yli 66 000 Maaottelumarssi-kilometriä

Järjestyksessään kolmas Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton yhteinen Maaottelumarssi-haaste kerrytti syyskuun aikana 5 368 suoritusmerkintää ja yhteensä lähes 66 400 marssittua kilometriä. Suorituksista 52,9 % oli RES:n jäsenten ja 42,4 % oli RUL:n jäsenten tekemiä, loput 252 suoritusta oli muiden kuin liittojen jäsenten tekemiä.

Tämän vuoden Maaottelumarssin sai suorittaa syyskuun aikana haluamanaan ajankohtana joko juosten tai kävellen. Vähintään kymmenen kilometrin yhtäjaksoisella marssilla sai ilmoittaa suorituksensa liitoille sähköisen verkkolomakkeen avulla. Samalla marssija pystyi tilaamaan itselleen kymmenellä eurolla Maaottelumarssi-merkin, jonka myyntituotot ohjataan liittojen toimesta lyhentämättömänä Ukrainan tukemiseksi myöhemmin ilmoitettavalla tavalla.

Kaukopartioteemainen marssihaaste liikutti paitsi Suomessa, myös muualla maailmassa. Suoritusmerkintöjä kirjattiin esimerkiksi Saksasta, Yhdysvalloista, Ruotsista, Espanjasta ja Itävallasta.

Aktiivisuus palkitaan

Maaottelumarssi on paitsi erinomainen tilaisuus kannustaa sekä reserviläisiä että heidän läheisiään ylläpitämään omaa toimintakykyään, myös ohjata piirejä ja yhdistyksiä tarjoamaan jäsenilleen kannustusta liikunnan lisäämiseksi. Liitot palkitsevat aktiivisimmat marssijat omaavat piirit ja yhdistykset rahapalkinnoin suhteuttamalla ilmoitettujen suoritusten määrän piirin ja yhdistyksen jäsenmääriin.

Reserviupseeriliiton kolme aktiivisinta piiriä olivat:

  1. Kainuun Reserviupseeripiiri
  2. Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri
  3. Päijät-Hämeen Reserviupseeripiiri

Yhdistyssarjoja oli kaksi. Pienten yhdistysten kategoriassa voittokolmikon muodostivat:

  1. Ristijärven Reserviupseerit (252,2 %)
  2. Suomussalmen Reserviupseerit (200 %)
  3. Padasjoen Reserviupseerit (172,4 %)

Isojen yhdistysten kategoriassa kolme aktiivisinta prosenttiosuuksien mukaan olivat:

  1. Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto (72,4 %)
  2. Porvoon Reserviupseerikerho (17,3 %)
  3. Imatran Reserviupseerikerho (17 %)

Aktiivisin piiri ja yhdistys saa 500 euron, toiseksi sijoittunut 300 euron ja kolmanneksi sijoittunut 200 euron kannustinpalkkion. Kaikki yhdistys- sekä piirikohtaiset tulokset näet täältä.

Varustelekan lahjakorttien ja RUL-tuotepalkintojen arvonta

Kaikkien osallistujien kesken suoritettiin kolmen 100 euron Varustelekan lahjakortin arvonta. Lahjakortin voittivat Jari Haajo (Uudenmaan Reserviupseeripiiri), Mika Järvenpää (Uudenmaan Reserviupseeripiiri)
ja Jukka-Matti Aaltonen (Päijät-Hämeen Reserviupseeripiiri). Tämän lisäksi arvottiin seitsemän Reserviupseeriliiton tuotepalkintoa, jotka menivät seuraaville:

Kari Sutinen (Kainuun Reserviupseeripiiri)
Martti Romppainen (Kainuun Reserviupseeripiiri)
Martti Ehrnrooth (Vaasan Reserviupseeripiiri)
Toivo Vehmaanperä (Pirkanmaan Reserviupseeripiiri)
Ville Naumanen (Etelä-Karjalan Reserviupseeripiiri)
Vesa Hyytiäinen (Kainuun Reserviupseeripiiri)
Juha Koskenranta (Uudenmaan Reserviupseeripiiri)

Lahjakortit ja tuotepalkinnot postitetaan voittajille loka-marraskuun vaihteessa.

Reserviupseeriliitto onnittelee parhaiten suoriutuneita piirejään ja yhdistyksiään sekä arvonnassa voittaneita jäseniään. Lämmin kiitos kaikille Maaottelumarssiin osallistuneille!