Teksti: Reserviupseeriliitto

Tulta toukokuussa alkaa pian!

Tulta toukokuussa! on koko toukokuun 2023 käynnissä oleva kilpailu, jonka aikana paikallisia reserviläis- ja reserviupseeriyhdistyksiä kannustetaan järjestämään jäsenistölleen ampumatilaisuuksia. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton kesken.

Jokaista reserviläistä kannustetaan suorittamaan mahdollisimman monta, mutta vähintään yksi kymmenen laukauksen sarja toukokuun aikana. Jokaisesta päivästä, jolloin on ampunut vähintään kymmenen laukausta, saa suoritusmerkinnän oman yhdistyksensä kokonaissuoritusmäärään. Eko- ja ilma-aseilla suoritetut ammunnat lasketaan myös Tulta toukokuussa! -suorituksiin.

Ampumasuoritukset kirjataan verkkolomakkeelle, joka löytyy tästä.

Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton yhteinen Tulta toukokuussa! -haastekuukausi järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja sen aikana ammuttiin yli puoli miljoonaa laukausta. Reserviupseeriliiton toiminnanjohtaja Janne Kosonen  asettaa tavoitteen kuitenkin vielä korkeammalle.

– Toivotan kaikille osanottajille tarkkoja laukauksia. Viime vuonna päästiin hyvään laukausmäärään, mutta laitetaan se tänä vuonna vielä paremmaksi.

Osallistu teemawebinaareihin

Tulta toukokuussa! -tapahtuman aikana järjestetään kaksi webinaaria ammuntaan ja sen harrastamiseen liittyen:

ma 8.5.2023 klo 18–19
Webinaari I: Ampujan fysiologiset ominaisuudet ja miten niitä kehittää
Ilmoittautu tästä.

ma 15.5.2023 klo 18–19
Webinaari II: Sovellettu reserviläisammunta SRA – miten päästä lajin pariin ja mitä harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia on
Ilmoittaudu tästä.

Vuoden 2022 Tulta toukokuussa! -webinaaritallenteet ovat katsottavissa täältä. Webinaarit käsittelevät ammuntaharrastuksen aloittamista sekä yleisimpiä asetyyppejä ja turvallista asekäsittelyä, joten ne toimivat hyvänä pohjustuksena myös tämän vuoden tapahtumalle.

Osallistu arvontaan

Kaikkien haastetapahtumaan osallistuneiden ampujien kesken arvotaan Varustelekan lahjakortteja sekä liittojen tuotepalkintoja. Jokainen päiväkohtainen suoritusmerkintä on yksi arpa. Suomen Reserviupseeriliitto arpoo 3 x Varustelekan 100 euron lahjakortteja sekä 7 kappaletta tuotepalkintoja. Arvonnan voittaineisiin ollaan yhteydessä kesäkuun alkupuolella.