Teksti: Reserviupseeriliitto

Turpotietäjä -kilpailun verkkosivut on avattu

Turpotietäjä on turvallisuuspolitiikka ja kokonaisturvallisuutta käsittelevä lukiolaisille suunnattu kilpailu. Sen ovat kehittäneet Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) ja Reserviläisliitto (RES) yhdessä Kadettikunnan sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton (HYOL) kanssa.

Turpotietäjän uudet verkkosivut on avattu. Niiltä löytyy kilpailun tavoitteet ja säännöt, kilpailukutsu, sekä tietoa kilpailun järjestäjistä.

Turpotietäjän tavoitteena on lisätä lukiolaisten tietämystä Suomen turvallisuuspolitiikasta ja puolustusjärjestelmästä, sekä ymmärrystä sisäisen turvallisuuden ja yleisen varautumisen järjestelyihin.

Kilpailu on tarkoitettu lukiolaisille vuosikurssista riippumatta. Se pidetään kaikissa osallistuvissa lukioissa samana päivänä ja samaan kellonaikaan lukioiden käyttämällä Abitti-koealustalla. RUL:n ja RES:n paikallistoimijoiden muodostamat maakunnalliset kilpailuorganisaatiot vastaavat alkukilpailun järjestelyistä. Parhaat vastaukset lähetetään valtakunnallisen kilpailuorganisaation arvosteltaviksi.

Seuraa Turpotietäjää myös Facebookissa, Instagramissa (@turpotietaja) ja Twitterissä.