Teksti: Janne Kosonen

Vuoden maanpuolustusteko 2012 Pohjois-Karjalan reserviläisliitteelle

Vuoden 2012 maanpuolustusteko -tunnustuspalkinto on myönnetty Pohjois-Karjalan reserviläisliitteelle. Sen toteuttivat yhteistyössä Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri, Pohjois-Karjalan Reserviläispiiri, Pohjois-Karjalan Aluetoimisto ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Pohjois-Karjalan koulutus- ja tukiosasto.

Liitteen tavoitteena oli saada reservin toiminnalle näkyvyyttä ja esitellä reserviläistoiminnan eri muotoja. Liite valmistui tabloid-koossa kahdeksansivuisena ja se jaettiin sanomalehti Karjalaisen liitteenä 13.6.2012. Jakelumäärä oli 45 895 kpl.

Reserviläisliite on vahva näyttö vahvasta maanpuolustushengestä sekä aktiivisesta toiminnasta ja sen jatkumisesta Pohjois-Karjalan maanpuolustajilta sen jälkeenkin kun Pohjois-Karjalan Prikaati lakkautetaan. Värikäs liite kertoo selkeästi vapaaehtoisen maanpuolustuksen monipuolisista toimintatavoista. Lisäksi se on erinomainen esimerkki puolustusvoimien ja vapaaehtoisten toimijoiden tiiviistä ja tuloksellisesta yhteistyöstä.

Suomen Reserviupseeriliiton (RUL) perustama Vuoden maanpuolustusteko –tunnustus voidaan myöntää poikkeuksellisen ansiokkaasta maanpuolustusta, maanpuolustustahtoa tai yleistä turvallisuutta lisäävästä teosta yksityishenkilölle, yhteisölle tai projektille. Ensimmäisen Vuoden maanpuolustusteko palkintoa on myönnetty vuodesta 2001 lähtien, jolloin se myönnettiin Kadettikunnalle ansiokkaista multimedioista.

Vuoden 2012 tunnustuspalkinto luovutettiin 24.11. Panssariprikaatissa RUL:n liittovaltuuston ja -hallituksen yhteiskokouksen yhteydessä. Palkinnon luovuttivat RUL:n puheenjohtaja Mika Hannula ja valtuuston puheenjohtaja Jorma Kallio ja sen ottivat vastaan Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiirin edustajat Juha Rytkönen ja Pekka Laakkonen.