CLA (CIOR Language Academy) Virossa

CIOR Language Academy (CLA) 

CLA on kaksiviikkoinen kielikurssi, jolla painotetaan sotilaskäytössä tarvittavaa kieltä. Kurssin voi käydä joko englanniksi tai ranskaksi. Kurssilla voi suorittaa Naton STANAG 6001 -kielitestin, joka on suureksi hyödyksi, jos aikoo hakea kansainvälisiin tehtäviin, kuten sotilaalliseen kriisinhallintaan. Mikäli osallistuja haluaa suorittaa STANAG 6001 –kielikokeen, hän vastaa sen maksusta (50 €) itse. 

Kurssilaiset jaetaan tasoryhmiin lähtötason perusteella, joten myös hieman kankealla kielitaidolla voi hyvin hakea mukaan – etenkin ranskan kurssille, johon CIOR toivoo lisää osallistujia. Tavoitteellisena kielikurssina CLA edellyttää kuitenkin osallistujilta omaan oppimiseen panostamista kurssin aikana. 

CLA toimii myös hyvänä ensiaskeleena CIOR:in toimintaan. Koska se järjestetään ennen kesäkongressia, samana vuonna on mahdollista osallistua myös toiseen tapahtumaan. Kurssille osallistuu vuosittain noin sata kurssilaista, joten mahdollisuuksia verkostoitumiseen on runsaasti.  

Tuettujen osallistujien lisäksi RUL voi lähettää kurssille muutamia hakukriteerit täyttäviä kurssilaisia omakustanteisesti. Kurssimaksulla (550 €) he saavat kahden viikon opetuksen, majoituksen ja ruokailut. Halukkuutta tähän kysytään erikseen, kun tuetut kurssilaiset on ensin valittu. RUL:n tukemana CLA:han voi osallistua vain kerran, mutta omakustanteisia osallistumiskertoja ei ole rajattu.