Kainuu ja Varsinais-Suomi voittivat piirien väliset kilpailut

Kainuu ja Varsinais-Suomi voittivat piirien väliset kilpailut

huhtikuu 26, 2012

RUL:n liittovaltuusto hyväksyi kokouksessaan 21.4. vuoden 2011 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen hallituksen esitysten mukaisesti. Viime vuonna RUL:n toiminnassa korostuivat jäsenhankinta ja -huolto, ampumatoiminnan turvaaminen ja kehittäminen sekä maanpuolustuskoulutus.  Kokouksen yhteydessä palkittiin myös reserviläisliikunnan parhaat piirit.Vuosi 2011 oli RUL:n 80 -vuotisjuhlavuosi, jota vietettiin työn merkeissä. Vuoden merkittävimpiä tapahtumia olivat eri puolilla maata järjestetyt noin 70 johtamispäivätapahtumaa. Liitto julkaisi hyvän vastaanoton saaneen Reservin kenttäjohtaja –kirjan, josta otettiin vuoden aikana yhteensä 8000 kappaleen painokset.

Juhlavuoden tärkeitä tapahtumia oli myös kahden uuden kunniajäsenen kutsuminen. Sekä Mannerheim -ristin ritari, kapteeni Tuomas Gerdt että liiton entinen puheenjohtaja, majuri Pekka Selín ovat toimineet pitkään ja poikkeuksellisen ansiokkaasti useissa reserviupseeritehtävissä.  Liittovaltuuston hyväksymä toimintakertomus löytyy liiton nettisivuilta

Talous toteutui suunnitellusti

Varsinaisen toiminnan kulujäämä oli yli 520.000 €. Yhdistyksille ja piireille osoitettiin erilaisia tukia ja kannustepalkkioita yli 100.000 €. Tästä suurin osa meni piirien toiminta-avustuksiin (65.000 €), projektitukiin (16.000 €) ja kannustepalkkioihin (16.000 €). Jäsenmaksut olivat selvästi suurin tulonlähde. Lisäksi toimintaa rahoitettiin yleisavustuksilla sekä sijoitus- ja rahoitustoiminnan tuotoilla. Tilikauden kirjanpidollinen tulos oli hieman yli 1.000 € ylijäämäinen. Liiton sijoitussalkun markkina-arvo laski vuoden aikana 3,5 %. Liiton likviditeettitilanne oli hyvä koko vuoden.

Kainuu kovakuntoisin, Varsinais-Suomi menestynein

Liittovaltuuston kokouksessa julkaistiin vuoden 2011 reserviupseeripiirien välisten kilpailujen tulokset. Taistelukoulun kilvellä palkittiin vuoden paras kuntoliikuntapiiri. Kilpailussa huomioitiin sekä kuntokortin käyttöönotto että vähintään A-kuntoluokan saavuttaneiden määrä. Lisäksi huomioitiin prosenttiammunnan piirikohtaiset tulokset. Kilpailun voitti toisen kerran peräkkäin Kainuun Reserviupseeripiiri (59 pistettä). Toiseksi tuli Vaasa (51) ja kolmanneksi sijoittui Kymenlaakso (50) ennen Päijät-Hämettä (49), Etelä-Hämettä (40) ja Lappia (40). Taistelukoulun kilven vastaanotti piirin puolesta Martti Minkkinen.

Kalevan malja puolestaan luovutetaan liiton parhaalle piirille reserviläisliikunnassa. Vuonna 2011 kilpailussa huomioitiin talvi- ja maastokilpailu, liiton ampumamestaruuskilpailu sekä SRA-SM-kilpailut, palvelusammunnat ja syysjotos. Kalevan maljan voitti Varsinais-Suomen reserviupseeripiiri 105 pisteellä. Seuraaviksi sijoittuivat Uusimaa (101), Etelä-Häme (85), Helsinki (76), Satakunta (63) ja Kainuu (55). Liittovaltuuston kokouksessa maljan ottivat vastaa Juha Lehtonen, Matti Ankelo ja Tapio Turunen.