Vuoden maanpuolustusteko Hälvälän Ampumaurheilukeskus (HAUK) ry:lle

joulukuu 20, 2019

Suomen Reserviupseeriliitto on myöntänyt vuoden 2019 maanpuolustusteko -tunnustuksen Hälvälän Ampumaurheilukeskukselle, HAUK ry:lle. HAUK on ottanut valtakunnallisestikin tärkeän, Hälvälän ampumarata-alueen reserviammunnat vastuulleen aluetta hallinnoivan Panssariprikaatin ohjeiden mukaan. Alueella järjestetään myös valtakunnallisia tapahtumia, mm. Reservin ampumamestaruuskilpailut 2019 ja 2020.

HAUK ry on perustettu syksyllä 2016. Sen toiminta keskittyy Panssariprikaatin hallinnoimalle Hälvälän harjoitusalueen ampumaradoille, jossa se vastaa hirvi-, villikarju-, pienoiskivääri- ja ampumahiihto-, sekä rullaradoista. Näiden lisäksi HAUK:lla on virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin käyttöoikeus useille muille radoille.

HAUK on toimivuosiensa aikana suorittanut Hälvälän ampumarata-alueilla merkittäviä talkoovoimin tehtyjä rakennustöitä ja kehittänyt alueen toimintoja ympäristölupaehtojen mukaisesti. Alueelle on mm. rakennettu uusi valvontakoppi sekä lisätty valaistusta tarpeen mukaan. Oman toiminnan kehittämiseksi HAUK suunnitteli ampumatoiminnan valvonnan helpottamiseksi ATK-ohjelma, jolla voidaan rekisteröidä kävijät, käyttömaksut ja laukausmäärät ratakohtaisesti.

HAUK ry:stä on tullut kuluneiden vuosien aikana merkittävä ja monipuolinen ampumaurheilukeskus. Tästä osoituksena ovat vuosittaiset laukaisumäärät (vuonna 2018 laukauksia 242 741 ja vuonna 2019 marraskuun loppuun mennessä 289 716 laukausta). Aluetta käyttää aktiivisesti niin puolustusvoimat, poliisi kuin eri ampumaseuratkin.

Vuoden maanpuolustusteko 2019 -tunnustuksen jakoi puheenjohtaja Mikko Halkilahti liittovaltuuston kokouksessa 14.12.2019 Helsingissä. Palkinnon ottivat vastaan HAUK ry:n puheenjohtaja Jorma Nevala sekä Mikko Luostarinen Lahden Reserviupseerikerhosta.