Vuoden maanpuolustusteko -tunnustuspalkinto Mikkelin Reserviupseereille

joulukuu 13, 2016

Vuoden 2016 maanpuolustusteko – tunnustuspalkinto on myönnetty Mikkelin Reserviupseereille ansiokkaasta Noptel-ampumatoiminnan kehittämisestä. Yhdistys on Jussi Saarisen johdolla edelläkävijä Noptel-laitteiden laajassa käytössä myös toiminnallisiin ammuntoihin.

Mikkelin Reservinupseerit on kehittänyt aktiivisesti Noptel-ampumatoimintaa vuodesta 2014 alkaen. Yhdisty hankki tuolloin kaksi Noptel ST-2000 Expert laitetta, jotka asennettiin Sako 92S reserviläiskivääreihin. Latausliike ja rekyyli aseisiin saadaan ELI-konsernin valmistamilla hiilidioksiditoimisilla rekyylilaitteilla. Rekyylilaitteella korvataan aseen lukko ja luisti. Myöhemmin yhdistys on hankkinut lisää reserviläiskivääreitä, joihin on asennettu mainittu ST-2000 Expert laite.

Noptel ST-2000 Expert laitteet asetetaan Sakon reserviläiskivääreihin.

Noptel ST-2000 Expert laitteet on Mikkelissä asennettu Sakon reserviläiskivääreihin.

Nämä yhdistelmät mahdollistavat perinteisen laserammunnan lisäksi myös toiminnallisen ammunnan. Laitteisto mahdollistaa vaativien toiminnallisten ammuntojen suorittamisen turvallisesti pienellä alueella ja myös lähellä asustusta. Toiminnallisessa ammunnassa laitteen muistiin ladataan siluettimaali, jonka jälkeen laiteen ei tarvitse olla yhteydessä tietokoneeseen. Suorituksen jälkeen laite yhdistetään takaisin tietokoneeseen, jolloin laukaukset siirtyvät Noptel-ohjelmaan. Osumat näkyvät näytöllä, josta ne on myös mahdollista tulostaa tuloskorttipaperille.

Mikkelin Reserviupseereiden ampumalaitteita on käytetty mm. MPK:n kursseilla sekä erilaisissa messu- ja esittelytapahtumisssa.

Mikkelin Reserviupseereiden ampumalaitteita on käytetty mm. MPK:n kursseilla sekä erilaisissa messu- ja esittelytapahtumisssa.

Yhdistyksen oman harjoittelu- ja kilpailukäytön lisäksi laitteita on käytetty Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseilla sekä muiden reserviläisjärjestöjen harjoituksissa ja yleisötapahtumissa.

Vuoden maanpuolustusteko -tunnustusplakinnon vastaanottivat Mikkelin Reserviupseereiden aktiivit Petri Partti, Jussi Saarinen ja puheenjohtaja Pekka Kärkkäinen. Palkinnon luovutti liiton puheenjohtaja Mikko Halkilahti

Vuoden maanpuolustusteko -tunnustuspalkinnon vastaanottivat Mikkelin Reserviupseereiden aktiivit Petri Partti, Jussi Saarinen ja puheenjohtaja Pekka Kärkkäinen. Palkinnon luovutti liiton puheenjohtaja Mikko Halkilahti

Suomen Reserviupseeriliiton liittohallituksen myöntämä palkinto luovutettiin yhdistyksen edustajille RUL:n liittovaltuuston kokouksen yhteydessä 10.12.2016.

Suomen Reserviupseeriliiton (RUL) perustama Vuoden maanpuolustusteko – tunnustus voidaan myöntää poikkeuksellisen ansiokkaasta maanpuolustusta, maanpuolustustahtoa tai yleistä turvallisuutta lisäävästä teosta yksityishenkilölle, yhteisölle tai projektille. Vuoden maanpuolustusteko palkintoa on myönnetty vuodesta 2001 lähtien.