Kuva: Juho Heikkilä Teksti: Reserviupseeriliitto

Liittovaltuusto koolla syyskokouksessa

Suomen Reserviupseeriliiton liittovaltuusto valitsi syyskokouksessaan 25.11. Katajanokan kasinolla itselleen puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan vuodelle 2024.

Jatkokaudelle valtuuston puheenjohtajaksi valittiin maj (res) Jyri Vilamo, ja samaten jatkokaudelle ylil (res) Elisa Suutari. Liittohallituksen 1. varapuheenjohtajaksi oli esitetty ja valittiin liiton 1. varapuheenjohtaja ylil (res) Tuomas Kuusivaara. Toiseksi varapuheenjohtajaksi oli esitetty liiton 2. varapuheenjohtaja kapt (res) Mika Pakkasta. Myös Pakkanen jatkaa tehtävässään liittovaltuuston päätöksellä tulevana vuonna.

Kokouksen aikana palkittiin myös Vuoden Maanpuolustusteko 2023, joka tänä vuonna oli Maanpuolustusjärjestöjen dronehankke, jonka takana ovat Suur-Savon Reserviupseeripiiri, Suur-Savon Reserviläispiiri ja Kaakkois-Suomen Viestikilta.

KX-hankkeen tavoitteena on ollut hankkia ja ottaa käyttöön ammattilaistasoa oleva dronejärjestelmä, joka kannustaisi ja mahdollistaisi viranomaisten, yritysten ja yhteisöjen tukemisen. Syksyllä 2022 tehtyjen selvitysten perusteella laitetoimittajaksi valikoitui Muuramessa toimiva Nordic Drones Oy ja sen turvallisuusviranomaisten käyttöön suunniteltu SkyDrone7.

Myös jatkohanke on jo käynnissä: kun KX1-hankkeessa hankittiin pyöriväsiipinen drone, uuden KX2-hankkeen tavoitteena on kiinteäsiipisen vtol-dronen (vertical take-off and landing) hankinta ja käyttöönotto.

Lisäksi liittovaltuusto muun muassa vahvisti hallituksen esityksen toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta tulevalle vuodelle. Valtuuston kokoonpanon löytää kokonaisuudessaan täältä.