Kuva: Susanna Takamaa Teksti: Reserviupseeriliitto

Maaottelumarssi hyvässä vauhdissa

Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton Maaottelumarssi on liikuttanut suomalaisia reserviläisiä jo lähes 30 000 kilometrin edestä. Koko syyskuun kestävä marssitapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran.

Suhteessa jäsenmäärään ylivoimaisesti aktiivisin reserviupseeripiiri on Kainuu, jolle marssimerkintöjä on kertynyt jo 31,0 % piirin jäsenmäärästä. Tällä aktiivisuudella Kainuu on myös absoluuttisin lukemin aktiivisin reserviupseeripiiri. Toisella sijalla on Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri, jolle merkintöjä on kertynyt 7,0 % jäsenmäärästä. Pohjois-Karjalan kannoilla seuraa Päijät-Häme, jossa vastaava luku on 6,4 %.

Maaottelumarssin tavoitteena on ennen kaikkea muistuttaa reserviläisiä fyysisen toimintakyvyn ylläpidon tärkeydestä. Maaottelumarssin suojelijana toimii puolustusministeri Antti Häkkänen. Puolustusministerin tervehdyksen voit lukea täältä.

Hyväksyttyyn Maaottelumarssi-suoritukseen vaaditaan yhtäjaksoisesti suoritettu 10 kilometrin marssi kävellen tai juosten. Tarkan ajankohdan, marssiseuran ja -paikan voi valita itse. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen.

Marssisuorituksia voi tehdä niin monta kuin haluaa – vaikka joka päivä syyskuun ajan! Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille, joten mukaan liikkumaan voi innostaa myös perheen ja ystävät.

Osallistu ja tue Ukrainaa

Kun olet suorittanut vähintään 10 kilometrin marssin, voit kirjata tuloksesi sähköiselle lomakkeelle. Jokaisesta suorituksesta tehdään oma ilmoituksensa lomakkeelle. Huomioithan, että yhdelle päivälle voi kirjata vain yhden suorituksen. Samalla lomakkeella voit halutessasi tilata itselleen myös Maaottelumarssin velcro-merkin, jonka tuotot ohjataan Ukrainan hyväksi. Lomakkeeseen pääset tästä.

Maaottelumarssin teemawebinaari

Tänä vuonna marssin teemana on kaukopartiotoiminta. Viime sotiemme kaukopartiomiehet olivat pitkien siirtymien pioneereja, ja heidän ponnistelunsa toimivat esimerkkinä tämän vuoden marssijoille.

Maaottelumarssin yhteydessä järjestettiin myös kaukopartioteemainen webinaari, jossa luennoi tietokirjailija ja tiedusteluhistorian tutkija Mikko Porvali. Webinaarin aihe on ”Mikä kaukopartiokirjallisuudessa on totta – ja mikä ei?”. Webinaaritallenne on katsottavissa liiton sähköisellä koulutusalustalla.

Lisätietoja vuoden 2023 Maaottelumarssista löydät myös RUL:n marssisivuilta.