Maaottelumarssi 2023

Suomen Reserviupseeriliitto haastoi toukokuussa 2021 Reserviläisliiton leikkimieliseen marssikilpailuun vuoden 1941 Suomi-Ruotsi maaottelumarssin hengessä. Tavoitteena oli saada molempien liittojen piirit ja yhdistykset mukaan haastekampanjaan ja siten mahdollisimman moni reserviläinen marssimaan. Suuren suosion saavuttanut Maaottelumarssi järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa.

Information på svenska hittar du här.

Tänä vuonna marssitaan koko syyskuun ajan eli 1.-30.9.2023. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan yhtäjaksoisesti suoritettu 10 kilometrin marssi kävellen tai juosten. Tarkan ajankohdan, marssiseuran ja -paikan voi valita itse. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille. Marssihaasteen tavoitteena on ennen kaikkea muistuttaa reserviläisiä fyysisen toimintakyvyn ylläpidon tärkeydestä.

Puolustusministeri Antti Häkkänen on lupautunut tapahtuman viralliseksi suojelijaksi. Voit lukea puolustusministerin tervehdyksen täältä.

Kun on suorittanut vähintään 10 kilometrin marssin, voi kirjata tuloksensa sähköiselle lomakkeelle, jonka löydät täältä

Aktiivisimmat piiri ja yhdistykset palkitaan rahapalkinnoin, jonka lisäksi jokaisella ilmoitetulla marssisuorituksella osallistuu RUL:n ja RES:n tuotepalkintojen arvontaan. Samalla lomakkeella voi tilata itselleen myös Maaottelumarssin velcro-merkin 10 eurolla, jonka tuotot ohjataan Ukrainan hyväksi. Tarkemmasta hyväntekeväisyyskohteesta tiedotetaan myöhemmin.

Webinaari kaukopartioteeman ympärillä

Maanantaina 11. syyskuuta klo 18-19 järjestetään kaukopartiotoimintaa käsittelevä webinaari otsikolla ”Mikä kaukopartiokirjallisuudessa on totta – ja mikä ei?”. Webinaarissa luennoi tietokirjailija ja tiedusteluhistorian tutkija Mikko Porvali, joka on kirjoittanut mm. suomalaisten kaukopartioiden tiedustelutoiminnasta.

Webinaaritallenteen voi käydä katsomassa liiton sähköiseltä verkkoalustalta, joka löytyy täältä.

Aktiivisimmat piiri ja yhdistykset palkitaan

Piiri- ja yhdistyskohtaiset palkinnot ovat tänä vuonna seuraavat:

Piirisarja (prosenttiosuus piirin kokonaisjäsenmäärästä)

1. sijalle sijoittuva piiri saa 500 euroa
2. sijalle sijoittuva piiri saa 300 euroa
3. sijalle sijoittuva piiri saa 200 euroa

Kaksi yhdistyssarjaa

Yhdistys, jossa jäseniä 149 tai alle

1. sijalle sijoittuva yhdistys saa 500 euroa
2. sijalle sijoittuva yhdistys saa 300 euroa
3. sijalle sijoittuva yhdistys saa 200 euroa

Yhdistys, jossa 150 jäsentä tai yli

1. sijalle sijoittuva yhdistys saa 500 euroa
2. sijalle sijoittuva yhdistys saa 300 euroa
3. sijalle sijoittuva yhdistys saa 200 euroa

Molempien liittojen parhaimmat piirit ja yhdistykset palkitaan. Lisäksi jäsenten kesken suoritetaan Varustelekan 100 euron lahjakorttien sekä RES ja RUL tuotepalkintojen arvonta.

Jo 131 000 Maaottelumarssi-kilometriä

Viime vuoden Maaottelumarssin aikana kirjattiin yhteensä 5 447 yksittäistä marssisuoritusta, joista Reserviläisliiton suorituksia kirjattiin 52 %, Suomen Reserviupseeriliiton 40 %. Viime vuonna marssikilometrejä kertyi yhteensä 69 000 kilometriä ja vuoden 2021 Maaottelumarssin aikana 62 000 kilometriä.