Teksti: Janne Kosonen

Maaottelumarssi käynnissä nyt

Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton Maaottelumarssi järjestetään nyt kolmannen kerran. Vuoden 1941 Maaottelumarssin hengessä marssitaan jälleen koko syyskuun ajan eli 1.–30.9.2023.

Marssihaasteen tavoitteena on ennen kaikkea muistuttaa reserviläisiä fyysisen toimintakyvyn ylläpidon tärkeydestä. Maaottelumarssin suojelijana toimii puolustusministeri Antti Häkkänen. Puolustusministerin tervehdyksen voit lukea täältä.

Hyväksyttyyn Maaottelumarssi-suoritukseen vaaditaan yhtäjaksoisesti suoritettu 10 kilometrin marssi kävellen tai juosten. Tarkan ajankohdan, marssiseuran ja -paikan voi valita itse. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen.

Marssisuorituksia voi tehdä niin monta kuin haluaa – vaikka joka päivä syyskuun ajan! Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille, joten mukaan liikkumaan voi innostaa myös perheen ja ystävät.

Osallistu ja tue Ukrainaa

Kun olet suorittanut syyskuussa vähintään 10 kilometrin marssin, voit kirjata tuloksesi sähköiselle lomakkeelle. Jokaisesta suorituksesta tehdään oma ilmoituksensa lomakkeelle. Huomioithan, että yhdelle päivälle voi kirjata vain yhden suorituksen. Samalla lomakkeella voit halutessasi tilata itselleen myös Maaottelumarssin velcro-merkin, jonka tuotot ohjataan Ukrainan hyväksi. Lomakkeeseen pääset tästä.

Kaikki osallistujat, jotka ovat suorittaneet vähintään 10 kilometrin marssin ja kirjanneet suorituksensa lomakkeelle, osallistuvat myös Varustelekan lahjakorttien ja liittojen tuotepalkintojen arvontaan.

Lisäksi aktiivisimmille piireille ja -yhdistyksille on luvassa suoritusperusteisia kannustintukia.

Maaottelumarssin teemawebinaari

Tänä vuonna marssin teemana on kaukopartiotoiminta. Viime sotiemme kaukopartiomiehet olivat pitkien siirtymien pioneereja, ja heidän ponnistelunsa toimivat esimerkkinä tämän vuoden marssijoille.

Kaukopartioteemainen webinaari järjestetään maanantaina 11.9.2023 klo 18–19. Webinaarissa luennoi tietokirjailija ja tiedusteluhistorian tutkija Mikko Porvali, joka on kirjoittanut mm. suomalaisten kaukopartioiden tiedustelutoiminnasta.

Webinaarin aiheena on ”Mikä kaukopartiokirjallisuudessa on totta – ja mikä ei?” Suomessa on laaja kertovan kaukopartiokirjallisuuden perinne. Historiallisten lähteiden näkökulmasta kertomakirjallisuus kuvaa todellisuutta vain valikoiden ja osittain. Kaukopartiohistorian tutkija kuvaa niitä jatkosodan Päämajan partiotiedustelun piirteitä, jotka kaukopartiokirjallisuus sivuuttaa.

Webinaariin voi ilmoittautua tällä Surveypal-lomakkeella sunnuntaihin 10.9.2023 klo 23.59 mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki webinaariin 11.9. aamupäivällä.

Lisätietoja vuoden 2023 Maaottelumarssista löydät myös RUL:n marssisivuilta.

Teksti: Reserviläisliito, Suomen Reserviupseeriliitto