Teksti: Reserviupseeriliitto

Reserviupseeriliitolle valitaan uusi puheenjohtaja Turussa

Suomen Reserviupseeriliiton korkein päättävä elin on joka kolmas vuosi pidettävä liittokokous, joka järjestetään marraskuun puolessa välissä Turussa. Liittokokouksessa lauantaina 16.11. valitaan liitolle uusi puheenjohtaja ja liittovaltuusto seuraavaksi kolmeksi vuodeksi sekä hyväksytään kolmivuotissuunnitelma vuosiksi 2020-2022.

 

Viisi puheenjohtajaehdokasta

Liiton nykyinen puheenjohtaja, agronomi Mikko Halkilahti on ilmoittanut, ettei hän ole käytettävissä enää kolmannelle puheenjohtajakaudelle. Näin ollen Turussa valitaan RUL:lle uusi puheenjohtaja.

Liiton puheenjohtajan tehtävään on ilmoittanut viisi henkilöä. He ovat strategiajohtaja Leila Kaleva Helsingistä, yhteyspäällikkö Veli-Matti Kesälahti Imatralta, varatoimitusjohtaja Tuomas Kuusivaara Valkeakoskelta, toimitusjohtaja Aaro Mäkelä Helsingistä ja toimitusjohtaja Petri Ranta Ulvilasta.

Puheenjohtajaehdokkaat on esitelty tarkemmin liiton verkkosivuilla https://www.rul.fi/aurajoen-varrella-liittokokous-2019-turussa/

 

Monipuolinen kokousviikonloppu

Liittokokousviikonloppuna Turkuun kokoontuu suuri joukko vapaaehtoisia maanpuolustajia, sillä RUL:n liittokokouksen lisäksi Turun Radisson Blu Marina -hotellissa järjestetään RES:n, MNL:n ja RESUL:n kokouksia. Viiden järjestön yhteinen liittokokoustapahtuma kantaa nimeä Aurajoen varrella.

Viikonlopun avaa perjantaina 15.11. klo 14.00 alkava tiedotustilaisuus, jossa julkaistaan järjestöjen yhteisen maanpuolustuskyselyn tulokset. Lisäksi perjantain ohjelmassa on liittohallitusten kokouksia.

Varsinainen liittokokouspäivä on lauantai. Lauantain päättää yhteinen iltajuhla, johon on tulossa liki 400 osallistujaa eri puolilta Suomea.

 

Sunnuntaina valtakunnallinen maanpuolustusjuhla

Sunnuntain ohjelman avaa klo 10.00 alkava jumalanpalvelus Turun Tuomiokirkossa. Sen jälkeen järjestölipuista muodostettu lippulinna marssii Turun halki kokoushotellille. Paikalle odotetaan yli sataa lippua kantajineen.

Maanpuolustusjärjestöjen yhteisen kokous- ja juhlaviikonlopun päättää Turun VPK:n talossa klo 13.00 alkava valtakunnallinen maanpuolustusjuhla, jossa juhlapuheen pitää puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva. Tilaisuutta edeltää kahvitarjoilu. Asuna juhlassa on paraatipuku tai tumma puku ja isot kunniamerkit.

 

Tiedote on julkaistu ePressissä 6.11.2019.