MPK:n toiminnan kehittäminen herätti keskustelua.
Teksti: Reserviupseeriliitto

Uusi liittohallitus kokoontui Helsingissä

Vuoden 2023 liittohallitus kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa lauantaina 15.1. Katajanokan kasinolla Helsingissä. Kokouksessa käsiteltiin erityisesti liiton toiminnan painopisteitä ja ajankohtaisia asioita.

Jyväskylän liittokokouksessa jatkokaudelle valittu liiton puheenjohtaja Aaro Mäkelä toivotti liittohallituksen jäsenet tervetulleeksi ja veti yhteen edellisen vuoden tapahtumia. Vuonna 2022 Mäkelän mukaan saavutettiin paljon, kun koko vapaaehtoisen maanpuolustuksen kenttä reagoi Ukrainan sotaan. Oman lisänsä toimintaan tuo myös Suomen Nato-jäsenyyden myötä kasvava tarve kansainväliselle yhteistyölle.

”Kansainvälinen toiminta antaa meille tilaisuuden niin oppia muilta kuin jakaa omaa asiantuntemustamme” Mäkelä sanoi puheessaan liittohallituksen kokouksen aluksi. ”Tulevana kesänä Helsingissä järjestettävä Naton reserviupseerijärjestö CIORin kongressi on tähän erinomainen mahdollisuus.”

Liiton toiminnan ajankohtaisia painopisteitä ovat vapaaehtoisen maanpuolustus- ja varautumistoiminnan edistäminen ja edunvalvonta, sekä toimintakyvyn ja ampumataidon kehittäminen.

Mäkelä nosti tärkeäksi pohdinnan aiheeksi Reservin koulutuksen kehittämisohjelman (RESKESU), jonka Puolustusvoimat on laatinut yhteistyössä vapaaehtoisen maanpuolustuskentän järjestöjen kanssa. Erityisesti keskustelua herätti MPK:n tarjoaman koulutuksen kasvava merkitys ja vapaaehtoisten rekrytointi. ”Meillä on nyt näytön paikka RESKESUn toteuttamisen suhteen,” Mäkelä summasi.

Liittohallituksen kokoonpanon pääsee katsomaan täältä.