Lappeenrannan liittokokous

lokakuu 31, 2016

Vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen yhteinen liittokokoustapahtuma järjestetään Lappeenrannassa 18. – 20.11. Viikonloppuna pidetään Suomen Reserviupseeriliiton liittokokouksen lisäksi Reserviläisliiton, Maanpuolustusnaisten Liiton ja Reserviläisurheiluliiton syykokoukset sekä Maanpuolustuskiltojen liiton liittovaltuuston kokous. Tapahtuman nimi, Jalustintuntumalla, kunnioittaa Lappeenrannan isoa roolia suomalaisessa ratsuväki- ja rakuunaperinteessä.

Liittokokous on RUL:n korkein päättävä elin

RUL:n liittokokous on joka kolmas vuosi järjestettävä liiton korkein päättävä elin, jossa mm. valitaan liitolle puheenjohtaja ja liittovaltuusto sekä hyväksytään kolmivuotissuunnitelma vuosiksi 2017 – 2019. Liittohallituksen valmistelema ehdotus kolmivuotissuunnitelmaksi lähetetään jäsenyhdistyksille virallisen kokouskutsun mukana syys- lokakuun vaiheessa.

Päätösvaltaa liittokokouksessa käyttävät reserviupseeriyhdistykset. Yhdistyksellä on liittokokouksessa yhtä monta ääntä, kuin mitä sillä oli maksaneita jäseniä viime vuoden lopussa. Jäsenyhdistys voi lähettää kokoukseen yhden edustajan jäsenmäärän alkavaa sataa jäsentä kohden. Äänivaltaa käyttää siihen valtuutettu henkilö, joka voi olla myös jonkin toisen reserviupseeriyhdistyksen jäsen.

Liittokokouksen esityslista ja mm. ehdotus liiton kolmivuotisuunnitelmaksi löytyvät netistä.

Liiton puheenjohtajan valinta

Liittokokouksessa valitaan RUL:n puheenjohtaja vuosiksi 2017 – 2019. Liiton sääntöjen (13.§) mukaan puheenjohtajaa valittaessa tulevat kysymykseen vain ne suostumuksensa tehtävään antaneet henkilöt, jotka jäsenyhdistys tai henkilöjäsen ovat ilmoittaneet liittohallitukselle kahta kuukautta ennen liittokokousta.

Kapteeni Mikko Halkilahti on ilmoittanut olevansa käytettävissä RUL:n puheenjohtajaksi vuosille 2017 - 2019.

Kapteeni Mikko Halkilahti on ilmoittanut olevansa käytettävissä RUL:n puheenjohtajaksi vuosille 2017 – 2019.

Liiton nykyinen puheenjohtaja, kapteeni Mikko Halkilahti on ilmoittanut olevansa käytettävissä tehtävään toiselle kolmivuotiskaudelle eikä hänelle ole esitetty vastaehdokkaita.

Majoitus- ja illalliskorttivaraukset

Lappeenrannan liittokokouksen majoitusvarausten kanssa on nyt todella kiire. Kokoushotelli Lappee on jo käytännössä täynnä, mutta sieltä voi tiedustella mahdollisesti vapautuneita huoneita puhelimitse numerosta 010 762 1000.

Liitot ovat tehneet myös varauksen läheiseen Scandic Patria –hotelliin. Yhteystiedot Scandic Patriaan: puhelin 09 473 99439, sähköposti:

Lauantai-illan juhlaillallisen illalliskortit varataan ja maksetaan etukäteen viimeistään 4.11. mennessä Reserviläisliiton nettikaupasta.

Illalliskortin hinta on 65 € ja sisältää alkumaljan, illallisen ruokajuomineen sekä illallisen jälkeen tanssit Maria Tyysterin ja hänen orkesterinsa tahdittamana.

Lippulinna ja maanpuolustusjuhla

Sunnuntaina 20.11. ohjelmassa on klo 10.00 jumalanpalvelus Lappeen kirkossa. Kirkon jälkeen järjestöjen yhteinen lippulinna siirtyy perinneratsukoiden johdolla läheiselle sankarihautausmaan muistomerkille.

Liitto toivoo, että mukana lippulinnassa olisi jokaisen reserviupseeripiirin liput sekä mahdollisimman monen reserviupseeriyhdistyksen liput. Yksityiskohtaiset ohjeet lippulinnasta löytyvät netistä: https://www.rul.fi/lippulinna-20-11-2016/

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg on valtakunnallisen maanpuolustusjuhlan pääpuhuja

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg on valtakunnallisen maanpuolustusjuhlan pääpuhuja

Liittokokousviikonloppu huipentuu sunnuntaina 20.11. klo 13.00  järjestettävään valtakunnalliseen maanpuolustusjuhlaan. Juhla järjestetään Lappeenrannan kaupungintalon Lappeenranta-salissa. Juhlapuheen pitää Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg. Maanpuolustusjuhlan ohjelma löytyy netistä: https://www.rul.fi/valtakunnallinen-maanpuolustusjuhla-20-11/

Lisätietoja Jalustintuntumalla tapahtumasta ja RUL:n liittokokouksesta löytyy täältä.