Mika Hannula TTY:n vararehtoriksi

syyskuu 25, 2013

Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Mika Hannula on valittu Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) vararehtoriksi vuoden 2014 alusta alkaen.

Vararehtorina Mika Hannula vastaa TTY:n opetuksen kehittämisestä. Hannula on tietojohtamisen professori sekä tuotantotalouden ja rakentamisen tiedekunnan dekaani.

– Teknillisen yliopiston tehtävistä tärkein on yhteiskunnallinen vaikuttavuus, joka perustuu työelämän tarpeita vastaavien diplomi-insinöörien ja tohtorien kouluttamiseen sekä relevanttien tutkimusongelmien ratkaisemiseen. Painopisteen siirtäminen opetuksesta oppimiseen edellyttää meiltä opettajilta näkökulman muutosta sekä edelläkävijyyttä uudenlaisten oppimisympäristöjen hyödyntämisessä, Hannula sanoo.

Hän on myös Maanpuolustuskorkeakoulun ja Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun dosentti. Vuoden loppuun saakka Mika Hannula toimii Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtajana. Hän on ilmoittanut, että ei ole enää käytettävissä kolmannelle kolmivuotiskaudelle RUL:n puheenjohtajana, joten hänelle valitaan seuraaja Oulun liittokokouksessa 23.11.2013.

TTY:n rehtorina jatkaa Markku Kivikoski. Tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi valittiin Jaakko Puhakka. Rehtori valittiin toimikaudelle 1.1.2014 – 31.7.2016 ja vararehtorit toimikaudelle 1.1.2014 – 31.12.2016.

TTY:ssä opiskelee yli 10 000 perus- ja jatko-opiskelijaa ja työskentelee lähes 2 000 eri alojen osaajaa. TTY siirtyi säätiömuotoon vuoden 2010 alussa.