Mikko Halkilahti jatkaa RUL:n puheenjohtajana

marraskuu 19, 2016

Suomen Reserviupseeriliiton (RUL) Lappeenrannassa 19.11. kokoontunut liittokokous valitsi Mikko Halkilahden yksimielisesti liiton puheenjohtajaksi vuosiksi 2017 – 2019.

Mikko Halkilahti (45) on Salossa asuva maanviljelijä ja yrittäjä. Koulutukseltaan hän on agronomi. Sotilasarvoltaan Halkilahti on kapteeni reservissä. Hän on toiminut RUL:n puheenjohtajana vuoden 2014 alusta alkaen. Mikko Halkilahti toimi Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen varapuheenjohtajana vuosina 2014 – 2015. Hän on lisäksi Katajanokan Upseerikerhon varapuheenjohtaja, Maanpuolustuksen Tuki ry:n hallituksen jäsen sekä Suomen Marsalkka Mannerheimin metsästysmajayhdistyksen hallituksen jäsen. Aikaisemmin Mikko Halkilahti on ollut Salon Seudun Reserviupseerien ja Varsinais-Suomen Reserviupseeripirin puheenjohtaja.

Lappeenrannan liittokokouksessa valittiin RUL:lle myös uusi liittovaltuusto ja hyväksyttiin liiton strategia vuosiksi 2017 -2019. Kolmivuotissuunnitelmassa korostuu reservin upseeriston osaamisen monipuolinen hyödyntäminen kokonaisturvallisuuden eri tehtävissä. Liiton arvoiksi vahvistettiin isänmaallisuus, vastuuntuntoisuus ja vapaaehtoisuus.

Liittokokouksessa oli edustettuna 137 liiton jäsenyhdistystä, jotka edustivat yhteensä 18937 jäsenen ääntä. Lisäksi paikalla oli kolme liiton kunniajäsentä. Liiton koko äänimäärän ollessa noin 26 300.