RUL:n kultainen ansiomitali luovutettiin tasavallan presidentti Sauli Niinistölle

elokuu 21, 2015

Suomen Reserviupseeriliiton (RUL) kultainen ansiomitali luovutettiin tasavallan presidentti Sauli Niinistölle perjantaina 21.8. Presidentinlinnassa. Ansiomitalin luovuttivat liiton puheenjohtaja Mikko Halkilahti ja toiminnanjohtaja Janne Kosonen.

Luovutuspuheessaan puheenjohtaja Halkilahti kiitti tasavallan presidenttiä tärkeiden turvallisuuspoliittisten kysymysten tuomisesta laajaan keskusteluun. Hyvänä esimerkkinä tästä on kolme kertaa järjestetyt Kultaranta-keskustelut, joissa ajankohtaisia ja vaikeitakin turvallisuuspoliittisia kysymyksiä on käsitelty monipuolisesti. Positiivista on myös vapaaehtoisjärjestöjen mukaan ottaminen keskusteluihin. Halkilahti kiitti Sauli Niinistöä jämäkän asiallisesta otteesta tasavallan presidenttinä ja puolustusvoimien ylipäällikkönä turvallisuuspoliittisissa asioissa.

Sauli Niinistö on toinen reserviupseerikoulutuksen saanut tasavallan presidentti. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Sauli Niinistö suoritti varusmiespalveluksensa Turun Rannikkotykistörykmentin Hangon Patteristossa 1968 – 69 sekä Rannikkotykistökoulussa. Sotilasarvoltaan hän on kapteeni reservissä. Niinistö on Martti Ahtisaaren ohella toinen reserviupseerikoulutuksen saanut presidenttimme.

 

Mikko Halkilahti ja Janne Kosonen luovuttivat RUL:n kultaisen ansiomitalin Sauli Niinistölle. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Suomen Reserviupseeriliiton kultaisen ansiomitalin myöntää puolustusministeri RUL:n liittohallituksen esityksestä.  Asetuksen mukaan kultainen ansiomitali voidaan myöntää liittoon kuulumattomalle Suomen kansalaiselle, joka on erityisen ansiokkaasti ja pitkäaikaisesti toiminut maanpuolustuksen hyväksi ja RUL:n tarkoitusperien edistämiseksi.