Teksti: Mikko Halkilahti

Puheenjohtajan joulutervehdys

Hyvät upseerisiskot ja -veljet,

Allekirjoittaneella alkaa kuuden vuoden pesti liiton puheenjohtajana olemaan loppusuoralla. Vuoden vaihteessa puheenjohtajan nuija siirtyy liiton historian 13. puheenjohtajalle, Aaro Mäkelälle, joka Turun liittokokouksessa valittiin tehtävään. Onnittelut vielä kerran Aarolle valinnasta. Onnittelut myös joulukuun liittovaltuustossa valituille varapuheenjohtajille Veli-Matti Kesälahdelle ja Tuomas Kuusivaaralle. Erinomainen puheenjohtajisto on kasassa. Kaikkea hyvää teille tulevien vuosien koitoksiin.

Kuusi vuotta erittäin aktiivisen liittomme puheenjohtajana on pitkä aika. Kun reilu sata päivää vuodessa raivaa kalenterista kuuden vuoden ajan, alkaa takki näin viimeisillä viikoilla olemaan suhteellisen tyhjä. On todellakin aika vaihtaa viestikapulan vetäjää ja suunnata ajatukset, ainakin hetkeksi, johonkin aivan muuhun. Tosin matkalle on mahtunut uskomaton määrä erilaisia kokemuksia, hienoja tapahtumia, mieleenpainuvia kohtaamisia, uusia ystäviä sekä muutamia juhliakin, joista Eijan kanssa olemme nauttineet täysin rinnoin. Kaikki se aika, joka on tullut laitettua tähän hienoon tehtävään, on tullut moninkertaisesti takaisin. Kiitos siitä kaikille teille, jotka olette olleet matkallani mukana.

Vuosien aikana olen saanut työskennellä monen eri liittomme luottamushenkilön kanssa. Työmme reserviupseeriuuden ja suomalaisten turvallisuuden eteen on aina ollut mutkatonta ja samansuuntaista. On ollut äärettömän hienoa päästä johtamaan liitoamme teidänkaltaisten ammattilaisten kanssa. Kiitos erityisesti Aaro, Sampo, Veli-Matti, Pekka, Jorma, Markus ja Jyri.

Parhaan toimintamme ja aatteenvaalimisen takaa kentältä löytyy aina joku erityinen ihminen. Henkilö, joka laittaa itsensä enemmän kuin peliin. Henkilö, joka on isolla sydämellään mukana. Henkilö, jonka tekemistä katselemalla itsekin hengästyy. Kiitos Jussi, Timo, Eemeli, Caspar, vain muutamia mainitakseni. Tähän samaan kategoriaan kuuluu myös liiton toimiston väki. He tekevät palkkatyönsä ammattitaidolla ja suurella sydämellä sekä käyttävät vapaa-aikaansa niin kuin me kaikki muutkin, vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi. Kiitos panoksestanne Janne, Susanna ja Kirsti sekä samalla otteella muutamia viikkoja sitten toimistolla aloittanut Tarja! Henkilöstön vaihdokset ovat aina riski erityisesti pienelle liitolle, jossa on vain kolme palkattua työntekijää, mutta aikanani tehdyt rekrytoinnit ovat kyllä osuneet napakymppiin!

Lopuksi haluan onnitella kaikkia itsenäisyyspäivänä palkittuja ja ylennettyjä. Olette vuosien saatossa tehneet mittavan määrän pyyteetöntä työtä yhteisen turvallisuuden eteen ja siitä oikeutetusti kuuluu teitä myös palkita. Kiitos ja onnittelut vielä kaikille!

Haluan toivottaa rauhallista joulunaikaa koko jäsenkunnalle ja muistakaa myös pyhinä levätä hetkinen, jotta jaksatte taas ensi vuonna tehdä arvokasta maanpuolustustyötä Suomen ja suomalaisten turvallisuuden hyväksi.

 

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2020 toivottaen,