Teksti: Reserviupseeriliitto

Reserviupseeriliitto vuonna 2025

”Reserviupseeriliitto on vuonna 2025 arvostettu ja tunnustettu johtamisen ja johtajien verkosto, johon halutaan kuulua. Jäsenistö ja kerhot antavat erinomaisen arvosanan liiton palveluista ja toiminnan tehokkuudesta. Visioni on, että vapaaehtoinen maanpuolustus ja ammunta ovat laajasti tunnettuja harrastuksia ja niiden arvo kokonaisturvallisuudelle ymmärretään ja sitä arvostetaan. Haluan viedä liiton vaikuttamis- ja viestintätyön uudelle tasolle.”

Reserviupseeriliiton puheenjohtajaehdokkaiden vaali huipentuu ylihuomenna lauantaina liittokokouksessa tehtävään puheenjohtajan valintaan. Vaalikampanjointi on tarjonnut mahdollisuuden käydä perustavanlaatuista keskustelua siitä, mihin suuntaan liittoa pitää kehittää ja se on tehnyt liitolle hyvää. Piireistä on tullut positiivista palautetta ehdokkaiden aktiivisuudesta, ja ainakin yhdessä kerhossa on menty jopa äänestykseen asti omaa ehdokasta valittaessa. Liitto palvelee kenttää, joten toivottavasti kentän ääni kuuluu vahvana vaaleissa ja kantaa otetaan myös siihen, millaiseksi liiton ja toimintatapojen halutaan kehittyvän tulevaisuudessa.

Vaalikiertueella on ollut antoisaa myös huomata, miten ehdokkaiden ajatukset ovat jalostuneet. Olemme saaneet toisiltamme hyviä ajatuksia ja näkökulmia. Toki oma linja ei varmasti isossa kuvassa ole kenelläkään muuttunut. Olen omalta osaltani toiminut haastajana nostamalla rohkeasti esille jo aikaisemmin kuvaamiani haasteita vaikuttamisessa, viestinnässä, nuorisotoiminnassa ja toimintatavoissa.

Siviilityössäni muutosjohtajana olen oppinut, että muutos harvoin onnistuu pelkästään sisältäpäin. Tarvitaan sopivasti ulkopuolista näkemystä, joka haastaa vallitsevan status quon. Minun ajamani muutos on mahdollista toteuttaa vain puheenjohtajan asemasta ja siksi olen ehdolla puheenjohtajaksi.

Eräässä paneelissa kysyttiin osuvasti: mikä on sinun visiosi Reserviupseeriliitosta vuonna 2025? Yllä oleva visio on vastaukseni. Toivon, että äänestät minut liiton puheenjohtajaksi, jos jaat näkemykseni.

Lisää tietoa vaaliteemoistani löydät osoitteesta www.leilakaleva.fi

 

Toivotan kaikille osallistujille mielenkiintoista ja antoisaa liittokokousviikonloppua!

Leila Kaleva

Liiton puheenjohtajaehdokas