Maaottelumarssi 2022

Suomen Reserviupseeriliitto haastoi viime vuoden toukokuussa Reserviläisliiton leikkimieliseen marssikilpailuun vuoden 1941 maaottelumarssin hengessä. Tavoitteena oli saada molempien liittojen piirit ja yhdistykset mukaan haastekampanjaan ja siten mahdollisimman moni reserviläinen marssimaan. Maaottelumarssi saavuttikin suuren suosion ja se saa jatkoa myös vuonna 2022.

Tänä vuonna marssitaan koko syyskuun ajan eli 1.-30.9.2022. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan yhtäjaksoisesti suoritettu 10 kilometrin marssi kävellen tai juosten. Tarkan ajankohdan, marssiseuran ja -paikan voi valita itse. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille. Marssihaasteen tavoitteena on ennen kaikkea muistuttaa reserviläisiä fyysisen toimintakyvyn ylläpidon tärkeydestä.

Puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen on lupautunut tapahtuman viralliseksi suojelijaksi.

Kun on suorittanut vähintään 10 kilometrin marssin, voi kirjata tuloksensa sähköiselle lomakkeelle, jonka löydät täältä.

Aktiivisimmat piiri ja yhdistykset palkitaan

Piiri- ja yhdistyskohtaiset palkinnot ovat tänä vuonna seuraavat:

Piirisarja (prosenttiosuus piirin kokonaisjäsenmäärästä)

1. sijalle sijoittuva piiri saa 500 euroa
2. sijalle sijoittuva piiri saa 300 euroa
3. sijalle sijoittuva piiri saa 200 euroa

Kaksi yhdistyssarjaa

Yhdistys, jossa jäseniä 149 tai alle

1. sijalle sijoittuva yhdistys saa 500 euroa
2. sijalle sijoittuva yhdistys saa 300 euroa
3. sijalle sijoittuva yhdistys saa 200 euroa

Yhdistys, jossa 150 jäsentä tai yli

1. sijalle sijoittuva yhdistys saa 500 euroa
2. sijalle sijoittuva yhdistys saa 300 euroa
3. sijalle sijoittuva yhdistys saa 200 euroa

Molempien liittojen parhaimmat piirit ja yhdistykset palkitaan. Lisäksi jäsenten kesken suoritetaan Varustelekan 100 euron lahjakorttien sekä RES ja RUL tuotepalkintojen arvonta. Suorituslomakkeen täyttämisen yhteydessä on mahdollisuus hankkia itselleen muistoksi velcro-merkki 10 euron hintaan. Merkkien myyntituotot ohjataan Ukrainan tukemiseen.

Webinaari marssiteeman ympärillä

Maaottelumarssikuukauden kunniaksi RUL ja RES järjestävät yhteisen teemawebinaarin maanantaina 5.9. klo 18-19, jossa saa vinkkejä marssimiseen sekä kuulee marssimisen ja kävelyn terveysvaikutuksista. Webinaarin asiantuntija-alustajana toimii MPK Etelä-Suomen liikuntapäällikkö Harry Sainio. Ilmoittautumisohjeet lähetetään jäsenistölle ensi viikolla.

Viime vuonna marssittiin 1,5 kertaa maapallon ympäri

Toukokuussa 2021 reilun kolmen viikon aikana yksittäisiä rajaehdot täyttäneitä marssisuorituksia kirjattiin yhteensä 5 021. Näistä 38 prosenttia oli Reserviläisliiton jäsenjärjestöihin kuuluvia marssijoita, 33 prosenttia Suomen Reserviupseeriliiton jäseniä ja 24 prosenttia ilmoitti, ettei kuulu mihinkään maanpuolustusjärjestöön. Kilometrejä kertyi muistomarssin aikana yhteensä 61 905 kilometriä, mikä on keskimäärin 12,3 kilometriä yhtä marssijaa kohden.

Suomen lisäksi marssisuorituksia kirjattiin yhteensä kuudestatoista eri maasta, joihin lukeutui Ruotsi, Viro, Tanska, Saksa, Norja, Belgia, Bulgaria, Iso-Britannia, Espanja, Ranska, Itävalta, Australia, Singapore, Filippiinit, Japani ja Yhdysvallat.