Kelpaisiko välillä toiminta?

Kelpaisiko välillä toiminta?

maaliskuu 9, 2012   /   rul

Viime aikoina uutisoinnit maanpuolustuksen saralta ovat olleet varsin mollivoittoisia. Valtionhallinnon käsittämättömän mittavat puolustusbudjettileikkaukset ja puolustusvoimauudistuksen ennakoimat kylmät suihkut ovat saaneet monen maanpuolustajan pään painuksiin. Ajatukset kentällä tuntuvat liikkuvan nykyisin vain näissä aiheissa, vaikka reserviupseeritoiminta on myös paljon muuta.

Reserviupseeritoiminnan aamunkoitteessa 1920-luvulla, reserviupseerin koulutuksen saaneet henkilöt alkoivat kokoontua yhteen harrastamaan erilaisia asioita, vaikka monet heistä kuuluivatkin Suojeluskunta-organisaatioon ja saivat sitä kautta sodanajan tehtävään tarvittavaa koulutusta. Reservin upseerit alkoivat järjestäytyä ja kerhojen puitteissa he harrastivat yhdessä maanpuolustusta tukevaa toimintaa, johon kuului mm. urheilu-, ammunta- ja koulutustoimintaa. Vielä tänäkin päivänä nuo samat toimintamuodot ovat keskeisimmässä roolissa eri yhdistyksien toiminnassa kautta maan.

Viime vuonna RUL:n 80-juhlavuotena liitto lanseerasi Johtamispäivän. Yhdistyksille järjestelyiden osalta mahdollisimman vaivattomaksi tehdyn toimintapäivän, jossa esiintyy edellä mainittuja, juuri meille tärkeimpiä toimintamuotoja; koulutusta, liikuntaa ja ammuntaa.

Tänä vuonna tapahtuma saa jatkoa. Uudistettu nimi, Toimintapäivä 2012, kuvaa paremmin tapahtuman sisältöä ja saattaa jopa hieman laskea sen osallistumiskynnystä. Järjestötoimikunta on talven aikana työstänyt uusia rasteja, joten nyt tapahtuman järjestäjillä on valittavissa mieleisensä rastit yhteensä 20 valmiin rastin valikoimasta.

Viime vuonna järjestettyjä tapahtumia oli mahtava määrä, noin 60 tapahtumaa kautta maan. Toivottavasti tänä vuonna päästään vähintäänkin samaan. Jäsenistölle tarkoitettuun markkinointiin kannattaa tosin panostaa kunnolla. Rastien vetäjiä tarvitaan suhteellisen paljon, joten helposti voi käydä niin, että kaikki aktiivit ovatkin hommissa, jolloin markkinoinnin ontuessa itse osallistujat jäävät puuttumaan tapahtumasta.

Nyt on aika toimia! Oletpa sitten aktiivinen toimija tai satunnainen osallistuja, varmista että oma yhdistyksesi on mukana järjestämässä Toimintapäivää 2012. Valitkaa itse ajankohta, se mikä mielestänne parhaiten saavuttaa osallistujat. Usein pienten yhdistysten on turha järjestää tapahtumaa yksin, joten ottakaa järjestelyihin mukaan myös naapuriyhdistyksenne. Parasta jäsenhuoltoa mitä yhdistys voi tehdä, on järjestää jäsenilleen laadukasta toimintaa.  Ja yhtä tärkeää on myös se, että siitä toiminnasta heille hyvissä ajoin ja useammalla eri foorumilla tiedotetaan.

Tapahtuman järjestelyiden osalta kannattaa olla myös rohkea. Tapahtuman voi siirtää pois sieltä lähipururadalta ja tuoda sen vaikka kauppakeskukseen, jolloin kuka tahansa voi osallistua tapahtumaan. Se on parasta markkinointia yhdistyksenne ja koko liiton toiminnasta kaikelle kansalle.

 

Kirjoittanut: Mikko Halkilahti RUL:n 1. varapuheenjohtaja

 

 

Reserviupseeriliitto

Reserviupseeriliitto

Kirjoitus on Suomen Reserviupseeriliiton julkaisu. Se on vapaasti lainattavissa ja käytettävissä, kunhan kirjoituksen alkuperäinen lähde mainitaan kirjoituksen yhteydessä.